Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
benzyna czy Diesel do XF
Luckyy:
--- Cytat: milet w Marzec 08, 2018, 18:05:42 pm ---DPF był zapchany. Sterownik próbował go wypalić, dodając paliwa. Paliwa w końcu było tyle, że nie było smarowania
Silnik się zatem zatarł, i to tak dokumentnie, że nadawał się już tylko do wymiany.
--- Koniec cytatu ---
Chcesz powiedzieć, że zwiększona dawka paliwa, podawana do komory spalania spowodowała, że to paliwo dostało się do oleju (przez nieszczelne pierścienie) i tak bardzo rozcieńczyło olej, że brakło smarowania?
A czy kontrolna na desce nie pokazuje za wysokiego staniu oleju, tylko za niski?
rmazurek:
Paliwo było wtryskiwane do dpf ale ze warunki do wypalenia nie zostały spełnione to wracało do oleju rozcieńczając go. Jest czujnik poziomu oleju który wskazuje poziom - niestety jest tez prawdopodobieństwo ze silnik może spalać olej i nie będzie tego widać po nieudanej próbie wypalenia dpf ponieważ spalony przez silnik olej zostanie zastąpiony olejem napędowym. Kolejna sprawa to uszkodzony czujnik - może nie pokazać ze oleju jedt za duzo(bo został rozcieńczony)
nordyk:
Ja spróbuje dopasować miarkę poziomu olej z mercedesa. Czy jak pojadę na komputer to pokaże mi w jakiej kondycji są filtry Dpf i pokaże w razie czego czy ten czujnik ciśnienia dpf jest OK ?Problemy z rozcieńczonym olejem to nie tylko problemy jagów - w niemczech multum audic i innych popierdawek jest po wymianie silników ze względu na zatarcie się przez ropę w oleju.
Wolcik2:
Ja mam 2.7d bez dpf i jestem zadowolony pali nie dużo w mieście ok 9,7 trasa do 130 km/h 7,3
Gościu sprzedał go bo pewnie się wystraszył a nie zorientował się że fabrycznie nie ma filterka :-yipee :-yipee
maron:
Są dwa końce tego kija-nie masz filterka=nie masz euro5 ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej