Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
benzyna czy Diesel do XF
Luckyy:
--- Cytat: milet w Marzec 06, 2018, 19:08:08 pm ---Jak już pisałem, mój Diesel padł z powodu zapchanego DPF-u, które to zapchanie nie zostało zasygnalizowane.
--- Koniec cytatu ---
Czy możesz napisać co dokładnie stało się z silnikiem, tzn. jakie były uszkodzenia, które stały się powodem wymiany całej jednostki?
milet:
DPF był zapchany. Sterownik próbował go wypalić, dodając paliwa. Paliwa w końcu było tyle, że nie było smarowania
Silnik się zatem zatarł, i to tak dokumentnie, że nadawał się już tylko do wymiany.
Janek:
Czyli de facto zła eksploatacja. Nawet z padniętym czujnikiem goniąc jaga raz/dwa razy w miesiącu w trasie (120km/h++ 3000obr/min ++) 80-100km jeździł by do dziś. Nie ogarniam brania diesla do jazdy po mieście. Przez 5lat jazdy XF-ami dosłownie trzy razy zapaliła mi się kontrolka o DPF-ie. Ok, nie każdy lubi jazdę dynamiczną ale po co wtedy brać ponad dwustu-konnego Jaguara :D
nordyk:
Janek dajesz jaguarowi zawsze but w podłogę tak po prostu czy rozpędzasz się powiedzmy do tych 140-150 jednostajnie bez buta - puszczenia dymu którego nie widać bo filtr wyłapuje sadzę ? Czytałęm, że dieslem z dpfem należy przyspieszać jednostajnie, bez zrywów, pedał gazu zawsze powoli do podłogi bez buta - żeby silnik nie produkował tych bąków które zanieczyszczają filter. Pytam bo w życiu nie miałem diesla. Odnośnie oleju w silniku nie ma tam miejsca żeby wstawić miarkę oleju ? Muszę popatrzeć.
zbychuro:
Jeżdżę XF-em 3.0 D pięć lat,nigdy nie miałem zadnego sygnału z DPF a zrobiłem nim 150 tys km.Jazda zawsze bardzo dynamiczna /to uczucie gdy but w podłogę -boskie/ w przedziale 180-240 km/h.I nie mówcie że nie ma gdzie tak jeżdzić,choć przyznaję że większość po autostradach i S kach.Do jazdy w mieście służy mi stary accord.Oleju nigdy nie dolewałem,wymiany dwa razy częśćiej co 13 tys. km ,ze stanu full po wymianie do następnej wymiany schodzi mi na wyświetlaczu 1/4 kreski.olej Millers C1 ze specyfikacją jaga do tych właśnie silników.No i wychładzanie turbin 3-4 minuty ZAWSZE,jak robię trasę 1000 km to silnik nie jest nigdy wyłączany.Jag stan idealny jak nówka,nigdy nic !!! I oby tak dalej :-clap
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej