Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

benzyna czy Diesel do XF

<< < (3/12) > >>

nordyk:
Siostra w mercu miała problemy z dpf-em, kupiłem jej na allegro http://allegro.pl/k2-dpf-50ml-srodek-do-czyszczenia-filtra-dpf-i6900574138.html?reco_id=df903014-1ec1-11e8-9785-246e9680b6a8&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro
Leje ten środek co drugie tankowanie i od tego momentu ma spokój. Ja też kupiłem Żonie ten środek (ale w niemczech jest na amazonie) i dolewa do jaguarka przy tankowaniu. Do tego dobry olej, zmieniłem  Castrola na Motul eco clean 5w30  C1.

celeib:
Nordyk wybrał byś po raz kolejny Diesla? Trochę odbiegamy od głównego tematu

celeib:
Jeżeli jest taki problem z DPFem i EGRem to próbował ktoś sie ich pozbyć? Wiem że to może być zabronione ale te urządzenia w każdym samochodzie przysparzają problemów...

milet:
Ja ludzi nie zamierzam truć... Wycinanie DPF-ów uważam za obyczaj barbarzyński - przecież WSZYSCY oddychamy tym samym powietrzem, więc wypadałoby o nie zadbać...

marti:
Moim zdaniem przylgnęła łatka do kotów, że w tej marce klekot jest be, Jaguary zwłaszcza te duże kojarzone są głównie z benzyną, z którą jest mało problemów, i mają dobre opinie, rozsądne spalanie i naprawdę fajnie brzmią

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej