Też kiedyś się nad tym zastanawiałem, szperając trochu w sieci ustaliłem (chłolera wie czy prawidłowo), że wersje prezentowały się następująco:
XJ6 -
najuboższa podstawowa
Sovereign - klasa średnia
Executive- - klasa wyższa
Daimler - no klękajcie narody! (czy w ogóle 300-tki były w tej wersji?)
Dobrze by było wiedzieć czym się która wersja charakteryzuje, bo sam do końca nie jestem przekonany czym tak naprawdę jeżdżę. Z dokumentacji wynikałoby mi XJ6 (jednakżeż tyż nie na pewno), a w dniu zakupu była nalypka Sovereign (poprzedni właściciel twierdzi, że taka była od samiućkiego początku - yhy? a jedzie mi tu czołg?) - nalypke se każdy może przykleić jaką fce...
Wydaje mi się, że np. dopiero wersje Executive miały stoliki dla pasażerów tylnego siedzenia umiejscowione w tylnej ścianie foteli przednich (masło maślane
). Od której wersji pojawia się telefon na wyposażeniu? Czy pełna skóra foteli, a uzupełniona welurem też świadczy o wersji? A może te kierownice na wpół drewniane? (aczkolwiek przekonany byłem, że ich montaż uzależniany był
nie od wersji wyposażenia, a od wersji silnika -> od 4 litrów wzwyż). Czujniki komfortu od której wersji montowane? Gdzieś natrafiłem na informacje, że Jaguar montował mechanizmy dynamicznego utwardzania przedniego i tylnego zawieszenia ("twardniało" jedno bądź drugie w zależności, czy przyspieszałeś czy hamowałeś)... Nagłośnienie?
Jakby ktoś miał wiedzę bądź dokumentację - także podpisuję się pod postem
piorka@piorek
trafiłeś chłopie w punkt z tym pytaniem