Dział Techniczny > XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)

XJS kilka pytań

<< < (3/4) > >>

mcrobb:
Drewno znalazłem 900 funtów za komplet to faktycznie dużo, poszukam w u nas może ktoś mi to ogarnie.
Co do silnika sam tego nie ogarnę więc muszę się za kimś konkretnym rozglądnąć, może i masz rację sam jeszcze nie wiem.

jarek-jerryjag:
 Ja nie komentuje   V8 . mój znajomy w latach 80-90 tylko tym sie zajmował.  Ja jednak wolę  oryginalne fabryczne auto   #1 wiem co moze być za problem gdzie i jak sa wiązki poukładane itd .  Teraz zmieniać na V12 - tez nie radzę chyba ze dostaniesz jakiegoś kompletnie zardzewiałego z np kierownicą ze złej strony. To mozna sie bawić  w przełożenie . Czy warto ?  cena ! .
 V8 mozna ogarnąć i sprawdzić co i jak zrobili a potem poprawić  Najgorsze ze większość przerabiając  wkładała duze mocne bezpieczniki   ktore mogą czasami nie zadziałać i  trochę auto się przypiecze.

jarek-jerryjag:
jedną firma od lat zajmującą się  sprzedawaniem części do zamiany silnika w jagach jest :
http://www.johnscars.com/jaguars.html
  john  robi i sprzedaje  to od chyba 40 lat tak ze warto czasami  mieć z nim kontakt  jesli ma sei jaga z chevy czy forda silnikem !

mcrobb:
Witam Panowie,

Mam kolejne pytanie tym razem sprawa dwóch numerów vin z auta amerykańskiego, czy ktoś już to przerabiał jak najlepiej to załatwić aby nie mieć problemów w przyszłości.
Wiem że w dowodzie powinny znajdować się dwa numery vin europejski oraz ten amerykański. Czy potrzebować będę do rejestracji jakiś dodatkowych ekspertyz lub opinii rzeczoznawcy?

Pozdrawiam
Robert

Witek12345:
Sugeruję,że auto na dwóch VINach nie przejdzie przeglądu technicznego i nie zostanie zarejestrowane bez ekspertyzy rzeczoznawcy lub zaświadczenia od,jak to się dziś nazywa: Generalny Importer Jaguar w Polsce.
I pierwsze słyszę o dwóch VINach w dowodzie rejestracyjnym,kiedyś to było niemożliwe,coś się ostatnio zmieniło?
Można inaczej,odamerykanizować auto,usunąć tabliczkę z VINem z słupka A i naklejkę na drzwiach kierowcy,minus jest taki,że obniżamy w ten sposób oryginalność pojazdu i musimy mieć na taki ruch papiery zakupowe na VIN europejski,czyli ten na podszybiu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej