Dział Techniczny > XJ-S (1975-1991) oraz XJS (1991-96)
XJS kilka pytań
mcrobb:
Witam,
temat ogarnięty. Jeżeli usuniesz sam tabliczkę z vin oraz naklęjkę na drzwiach tak jak radzisz to po pierwsze popełnisz przestępstwo, dwa jak zarejestrujesz pozbawiając go jedynego oznakowania z Titla, faktury zakupu oraz cła?
Całe szczęście że większość wydziałów komunikacji zna temat i wszystko można załatwić bez problemów (pewnie nie wszędzie niestety), w Jaguar Polska jest niejaki Pan Zbyszek znający temat i bez najmniejszego problemu wystawia potrzebne dokumenty. Więc problemem na dziś jest nie czy zarejestrujesz auto tylko na jaki numer europejski czy amerykański?
Naklejki można zamówić oczywiście w każdym serwisie, nie znam kosztów bo na dziś sam jeszcze nie wiem jak będę chciał zarejestrować.
jarek-jerryjag:
Jakie masz papiery ? jak masz amerykańskie to tam nasz VIN- ten win jest za szybą -metal teraz na drzwiach naklejka. Na górze grodzi listwa jest vin fabryczny który w USA jest jako drugorzędny .
Poza tym w pózniejszych modelach Jaguar stosował win prawie na kazdej częsci - naklejki . jak na sankach czy rynienkach błotników itd VIN był tam amerykański . W pózniejszych modelach Vin na grodzi był zaklejany tasma aby nie robic problemów.. Jedynie ze vin ten czy tamten mają te same ostatnie numery czyli # serii produkcji. I jesli ktoś ma problem z VIN amerykańskim w Polsce wyślij go na internet.
mcrobb:
Jarek wszystkie XJS jakie mam na dziś pochodzą ze stanów więc cała czwórka będzie przechodzić ten sam schemat podczas rejestracji, ale na dziś nie przewiduję żadnych problemów z tym związanych.
Jarek pisałeś że będziesz w Polsce w listopadzie, tak? Okazało się że XJS którego kupiłem jako dawce na części ma komplet felg szprychowy dayton razem z dekielkami ale do kompletu będę potrzebował jeszcze dwa (te z trzema uszami) oraz naklejki dwa komplety.
Witek12345:
Tak jak pisałem,zależy jakie mamy papiery,skoro masz auto prosto z USA,to wiadomo,rejestrujesz na podstawie tajtla i vin amerykański musi być,tu nie ma dyskusji,jeżeli jednak ktoś ma papiery już z UE,gdzie widnieje tylko VIN europejski,to spokojnie można popełnić to "przestępstwo".
Po prostu pózniej użytkując auto w Polsce może być łatwiej,nie trzeba każdemu tłumaczyć,że auto może mieć dwa VINy (ale nie w dowodzie rejestracyjnym!) i jest to zgodne z prawem,nie wszyscy o tym wiedzą.
KRISS:
piszesz do jaguara na szyszkową
podajesz vin amerykański, oni przysyłają Ci info o tym, że tak to jest normalne, w dowodzie rejestracyjnym masz wbity vin z nadwozia, kwit sobie zostawiasz w schowku jakby Pan Policjant był niedokształcony i finał. Najlepiej jakby o to zwróciła się okręgówka która będzie robiła przegląd - tak też może być. Potrwa to z tydzień pewnie, ale działa.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej