Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Wybór nowych cewek i świec zapłonowych.
msiwow:
Ja proponuję kupić komplet nowych.
Niestety naprawianie auta na uzywkach powoduje później to, że często się chrzani... U mnie w x300 padła już druga w tym roku. I tak wymieniam po sztuce... Jakbym kupił komplet nowych było by z bani a tak, kto wie... Może jutro padnie trzecia.
sztandi7:
Kupowałeś nowe na sztuki ? BTW: Oczywiście świece mam nowe...
1. Czy komplet nowych cewek Delphi będzie dobrym wyborem ?
2. Świece jakie posiadam to DENSO T20TT wymieniane raptem dwa miesiące temu, ale chyba kupię platynowe lub irydowe, żeby już mieć święty spokój z zapłonem w tym durnym aucie. Jakie polecacie ? Kot oczywiście w gazie. Irydowe DENSO IT20TT się sprawdzą ?
msiwow:
Tak kupowałem nowe na sztuki. Jedna Lucasa niby a druga SENTECH na próbę. Tyle, że ja mam x300.
Co do świec ja wolę zwykle wymienić na wyrost częściej niż kupić te drogie wspaniałe. Zwłaszcza jak masz LPG to opinie są podzielone co do drogich świec.
Jeśli Delphi masz w dobrych pieniądzach ja bym się nie wachal. Chyba, że planujesz przejechać tym autem setki tysięcy.
Nie lepiej kontynuować ten temat niż zakładać nowy? http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,35939.0.html
sztandi7:
Zapomniałem o jego istnieniu :) Już nie będę go odkopywał. Co do świec -mówisz, żeby zostać przy tych TT20T na razie póki nowe? Fakt, koszt nieduży żeby wymienić np. raz do roku. Czyli nie kombinować z platyną i irydem wg Ciebie?
msiwow:
Według mnie nie warto ale to tylko moje zdanie. Piszesz, że cewki to spory koszt dla ciebie to nie marnuj pieniędzy na inne świece skoro masz nowe. Zwłaszcza, że za komplet drogich świec kupisz już jedną czy dwie nowe cewki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej