Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Problem - tarcze hamulcowe?

<< < (5/6) > >>

PeterX:
Kolego Waszka /odgrzeję trochę kotleta/. Czy rozwiązałeś problem? Czy mógłbyś doprecyzować, tj. czy po założeniu nowych tarcz nie było problemu przez te 3 tkm?

wierciu:
Nie szukaj winy w tarczach tylko jedz i wyważ porządnie koła. Przestanie telepać.

PeterX:
Szarpanie wyłącznie przy hamowaniu nie ma nic do ważenia kół.

wierciu:
Jak to nie. Oczywiście, że ma. Jest to pierwsza rzecz jaką powinieneś sprawdzić a nie kupować nowe tarcze i klocki. Tylko jedz w dobre miejsce gdzie mają skalę dokładności max 2g a nie tak jak w większości 5g. I do tego nie robić po taniości nabijanymi na rant. Zrób ro porządnie i nie będzie Ci walić w kierownicę przy hamowaniu.

Paki_GD:
Co do klocków to zainwestowałem w ceramiczne low dust EBC Red Stuff i zadowolenie na maxa. Po przejechaniu 2tys km alusy ledwo zapylone. Tarcze zakupiłem malowane na czarno Mtec Sport Black Edition nacinane i nawiercane wyglądają rewelacyjnie i brak śladów rdzy na rantach po około roku używania.

Nie jeżdżę agresywnie. Mam lekkie wibracje na kierownicy przy hamowaniu.

Za jakieś dwa miesiące  będę w Polsce to może ponownie sprawdzę w innym warsztacie wyważenie i geometrię. Zobaczę czy może to coś poprawi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej