Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)

Problem - tarcze hamulcowe?

<< < (6/6)

wierciu:
Wrzuć proszę linki dotychczas tarcz i klocków.

Driv3rrrr:

--- Cytat: wierciu w Sierpień 01, 2019, 18:23:40 pm ---Jak to nie. Oczywiście, że ma. Jest to pierwsza rzecz jaką powinieneś sprawdzić a nie kupować nowe tarcze i klocki. Tylko jedz w dobre miejsce gdzie mają skalę dokładności max 2g a nie tak jak w większości 5g. I do tego nie robić po taniości nabijanymi na rant. Zrób ro porządnie i nie będzie Ci walić w kierownicę przy hamowaniu.

--- Koniec cytatu ---

Chłopie skoro nie telepie podczas jazdy to nie jest to wina wyważenia. Wywazam podczas sezonów zmian opon dobre 50-60 kpl
Druga sprawa że przy hamowaniu biła by każda krzywa felga a często jest tak że właśnie hamowanie minimalizuje bicie kół

Paki_GD:
Link do tarcz jakie założyłem w swoim kocie. Jest to raczej poglądowy link pokazujący produkt, ten akurat jest dedykowany do Jaguar XF SC 4.2 . Jest to ten sam sprzedający, od którego ja kupowałem.

https://www.ebay.co.uk/itm/Front-Brake-Discs-Black-Edition-Compatible-With-Jaguar-XF-4-2-V8-03-08-01-09/290666090487?fits=Car+Make%3AJaguar%7CModel%3AXF&hash=item43ad0c8ff7:g:9ZAAAOSwFnFWEjM6

Obecnie nie wizdzę wystawionej oferty dla modelu XF 3.0 D. Wystarczy zapewne spytać sprzedawcę czy miałby taki zestaw kompatybilny z twoim kotem i myślę że coś skompletuje.

Za tarcze tego typu zestaw przód i tył + klocki hamulcowe ceramiczne low dust (przód i tył) + 2 czujniki zużycia (1 na każdą oś) zapłaciłem w zeszłym roku 370GBP + koszt wysyłki.

Luckyy:
Problem tarcz hamulcowych w XF ciągle wraca. Co jakiś czas ktoś narzeka, że tarcze firmy ABC są do d...
Czy ktoś kto doświadczył takiego problemu (wibracje na kierownicy po wymianie tarcz) może potwierdzić, że wymiana była dokonana prawidłowo?
Np tak: https://youtu.be/51_JPNtDBRw

Czy piasta była dokładnie oczyszczona?
Czy nie było nałożonego smaru pomiędzy piastę a tarczę?
Czy było sprawdzone bicie boczne tarczy?

Z wyczyszczeniem piasty w XF jest utrudnione zadanie przez szpilki i obstawiam, że nie każdemu mechanikowi się chce to robić dokładnie co może być źródłem problemu.

BTW: Ile wynosi dopuszczalne bicie tarcz w XF?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej