Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
silnik 4.2 SC 416 koni
KRISS:
Nie wiem.
szymek:
Ustal, jak "nazywa" się Twój silnik (kod silnika) kod bloku i kod głowic.
Mocą niekoniecznie się sugeruj - przykład: silnik o symbolu BP mazdy miał od 103KM do prawie 200... blok i wał korbowy były takie same, różnice pojawiały się w tłokach i głowicach a najmocniejsza wersja miała też inne korbowody. (np. BP4W, BP-ZE, BP5a,...)
Będziesz znał kod swojego silnika, to powinieneś ustalić, czy to, co oferują na allegro będzie Tobie pasować... tak myślę ;)
dodano
Post pod postem, bo nie znalazłem opcji edycji... przepraszam za bałagan, proszę moda o posprzątanie ;)
Patrząc szybko w internet, Twój silnik, to: AJ33S lub AJ34S ...doczytaj na zagranicznych forach, czy różnice są w bloku/słupku czy też tylko w osprzęcie silnika. Weź też pod uwagę silniki AJ33 i AJ34, bo jeśli dobrze zrozumiałem, to "S" znaczy tylko, że to wersja z kompresorem. Może bloki/słupki wersji z "s" i bez "s" są takie same.
Na szybko znalezione info pochodzi z tego źródła: https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_AJ-V8_engine#4.2_L
KRISS:
a to trzeba na zagraniczne forach czytać? :)
to jest aj34s lub ajv8s , Na i S/C są inne wg katalogu, a jak jest na prawdę tego nie wie nikt.
Tomek-777:
Engine Type AJ34S:)
jacentyhh:
Witam ponownie
Koledzy silnik zakupiony w tym tygodniu mechanik będzie robił przekładkę
i tu moje pytanie odnośnie oleju.
Mianowicie fabrycznie zalecają Castrol 0w30 ale niezbyt dobre opinie na temat tego oleju słyszałem.
Polecają mobila lub motula
jeśli mobil to jaki?
jeśli motul to jaki?
z góry dzięki za pomoc
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej