Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
silnik 4.2 SC 416 koni
jacentyhh:
Sporo tego wszystkiego :-cry Rozmawiałem z Karolem z Szamotuł ale cena silnika mnie przerasta niestety :-nie Znalazłem wał fabrycznie regenerowany za 3400 ale to dopiero wał.
W tym tygodniu mechanik będzie rozbierał silnik zobaczymy wtedy jak poważna jest awaria.
Niestety nigdzie nie mogę znaleść info na temat tego czy ten silnik bez osprzętu był montowany do innych modeli lub marek bądź też starszych 4.2. Jeśli ktoś z was ma taką wiedzę bardzo bym prosił o info :-thank
A tobie Szymek bardzo dziekuje za wyczerpująca rozpiskę ;)
KRISS:
--- Cytat: jacentyhh w Wrzesień 26, 2016, 18:23:11 pm ---Ale mówisz o kapitalce czy tylko dole? No i rozumiem że minimum 16k a Max 20k?
--- Koniec cytatu ---
No to jest właśnie koszt zrobienia takiej v8-ki porządnie. Ja robiłem taki silnik, on jest do poskładania taniej, ale szczerze mówiąc jest tak sobie, bo nie ma z czego uciekać. Będziesz mieć zrzucone głowice to będziesz się zastanawiać, a może je sprawdzić a może luzy zaworowe, a może uszczelniacze a może dotrzeć zawory i się zrobi kwota. Jak miał ciśnienie do końca to ok, jak nie miał, to dupa i trzeba pooglądać czy wałki ci się nie przytarły i tak w kółko. Nam udało się kupić wał, który trzymał normę. W intercars raczej nie masz szans na graty do niego, no może po za paroma pierdółkami. Panewki mają grupy selekcyjne, więc wskazany jest porządny pomiar mikrometrami. Prawdopodobnie wywaliło Ci go na korbie, więc pewnie będziesz musiał jeszcze poszukać też korbowodu. Kiedyś były tylko panewki nominalne teraz nie wiem (ale z grupami selekcyjnymi) no i w zasadzie to tyle.
Silnik był montowany w xjr s-type-r w rrs rr i xf-ie sv8
jacentyhh:
Kriss jesteś pewny, że do tych modeli był pakowany?
S type r ma 398 koni czy to ten sam silnik ?
Driv3rrrr:
Ten sam, bez obaw.
jacentyhh:
Zobacz ofertę: silnik 4.2 V8 JAGUAR X350 XJ8 S-TYPE gwarancja
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5873750738
Kriss jak myslisz czy niedopasowany 4.2 pasował by? Taki znalazlem na Allegro
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej