Dział Techniczny > XF (2008 - obecnie)
silnik 4.2 SC 416 koni
szymek:
Zanim dokonasz wyboru oliwy, to podjedź do sklepu z płynami ustrojowymi do aut na ul. Św. Jerzego w Poz. (Moto Kram) Porozmawiaj z gościem. Jeśli chodzi o marki olejowe, to ma wszystko w swoim kramie, ale co istotne ma wiedzę i doświadczenie. Sporo osób z szeroko pojętego światka motorsportu u niego się zaopatruje.
Osobiście nie zszedł bym w Twoim przypadku poniżej: Motula, Valvoline, Liqui molly, Millersa czy Rowe (kolejność nie jest przypadkowa ;) )i w życiu nie wlałbym jakiegoś eko 0W30 ...ale to zdanie kogoś, kto jest laikiem w temacie silników Jaguara i wolałby dmuchać na zimne.
np. Motul zaleca do Twojego silnika 5W40... tak "wyskoczyło" w necie ;)
jacentyhh:
Już sprawa wyjaśniona polecił mi to
http://www.motokram.com.pl/start.asp?WCU=~TUpNT1Q4MTIzMDgg
dzięki za pomoc Szymek
Mam teraz tylko nadzieje, że motor który kupiłem będzie ok.
Znaczy bez kopcenia i niespodzianek.
szymek:
Wszystko, co jest do auta i ma w nazwie Eco wzbudza moje podejrzenia, ale z radą akurat Tego gościa nie jestem w stanie polemizować, bo merytorycznie zostałbym rozjechany ;)
Trzymam kciuki za nowe serce. Niech służy długo i bezawaryjnie :-super
jacentyhh:
No niestety ale nie dane będzie mi szybko uruchomić kota :-cry
Silnik który kupiłem w brew temu co mówił sprzedający jest wersją bez kompresora :-nie
Zapewniał że jest to supercharged a kompresor jest zdemontowany.
Po rozebraniu mojego mechanik zobaczył, że tam nawet niema do czego przykręcić tego kompresora
i tym sposobem znowu jestem w ciemnej d...e! :-thumpdown
znalazłem coś takiego http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5614668268
Gość pisze że pochodźi od xkr supercharged i zapewnia, że pasuje do mojego xf-a
ale ten poprzedni też zapewniał :-K
Opadam z sił pomału biednemu zawsze wiatr w oczy :- pojecia
jurlich:
Dostałeś towar niezgodny z opisem, niech sprzedający zabiera go na swój koszt i odda Ci pieniądze, jeśli nie będzie chętny to porozmawiaj z prawnikiem/radcą prawnym, na pewno jest jakieś wyjście z tej sytuacji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej