Dzięki za poradę. Ładnie odkleiłeś tą gąbczastą izolację, aby mieć dostęp do zamka (mi się trochę porozrywała w kilku miejscach). Trochę próbowałem ten plastik pociągać w różne strony, ale nie za bardzo, bo nie wiedziałem co mam robić i nic mi się nie zluzowało podczas tych prób. Początkowo miałem czekać do rana, ale nie wytrzymałem. Nie załapałem od razu idei i próbowałem ciągać cały ten plastik i juz miałem się poddać na teraz i zacząć rano przy lepszym oświetleniu... ale wpadłem na to, że ten plastik trzeba próbować jakby rozpołowić i wtedy wyciągać ten pręcik. W sumie to chyba mi sie udało, ale jeszcze jutro czeka mnie ostateczny test i ewentualna regulacja.
Mam jeszcze inne pytanie dotyczące drzwi (ponieważ mam już rozebrane, a jak wiadomo rozbrojenie bez urwania spinek jest dość trudne i dlatego zawsze jak mam już coś rozdłubane, to staram się zrobić jak najwięcej rzeczy na raz). W moim X-sie nie mam podświetlanych lampek w drzwiach od wewnętrznej strony (mam tylko wsadzone czerwone zaślepki - czyli tak jakby klosze, ale bez przewodów, żarówek itp).
Moje pytanie jest czy da się w prosty sposób dorobić te podświetlenia? U kumpla (ale on ma 2001 rok czyli przed liftem) widziałem jak wyglądają same lampki i że przychodzą tam kabelki pomarańczowy z żółtym paskiem i pomarańczowy z zielonym paskiem. Niestety nie miałem jak zdjąć tapicerki i nie wiem jak to jest dalej podpięte.
W mnie mam jedną podwójną wtyczkę niepodpiętą w przedniej części drzwi, ale kable sa grubsze i są koloru zielony i niebieski... czyli raczej nie o to chodzi. W sumie to nie wiem do czego to może służyć, ale może jakieś składanie lusterek???
Ktoś coś wie jak wygląda instalacja w drzwiach przednich w modelu po lifcie 2004???