Czesc koledzy, bardzo mi przykro ale jakis czas mnie nie bylo, Jaguara praktycznie postawilem w garazu i nawet nie mialem czasu sie nim zajac.
Nazbieralem poki co w miedzyczasie duuuzo czesci ktore trzeba bedzie zamontowac
, niestety po wymianie przeplywomierza na nowy jest poprawa, nie zalewa go tak ale to nadal nie rozwiazalo problemu do konca, jeszcze cos go boli...
To co zauwazylem na innym komputerze to korekty dlugoterminowe stoja na 0%, jednakze krotkoterminowe w grupie pierwszej leca na wartosci ujemne od 0 do 7%, w grupie drugiej to samo tylko odwrotnie bo wartosci dodatnie.
Czy wie ktos moze jak sondy lambda powinny byc podlaczone? Przednia do prawej wtyczki (stojac przed autem) czy do lewej?
Moglby ktos u siebie to sprawdzic? Albo najlepiej opisac kolory kabli od danej wtyczki oraz do niej przeznaczonej sondy lambda?
Przelaczalem je ale teraz juz sie pogubilem, moze podlaczylem mimo wszystko zle z roztrzepania.
KrzysiekEG, nie potrafie nigdzie znalezc czujnika temp. dolotowej... nawet nie wiem gdzie on jest, jezeli w ogole?
Czujnik temp. plynu chlodniczego do ECU wymienilem na nowy, czujnik temp. zewnetrznej ma jakikolwiek wplyw rowniez na prace silnika w tym aucie?! Wiem ze to popieprzony samochod jest i m.in. dlatego go kupilem ale bez przesady... to juz sie kupy nie trzyma.