no to już ci wszystko mówię .
Jeżeli chodzi o radyjko to większego znaczenia nie ma jakiś super sprzęt .Zawsze wybierałem ze średniej półki .
Jeśli chodzi o markę to już większe , ponieważ są niektóre bardzo awryjne. NIE KUPUJ FIRMY COBRA .
Polecam MIDLAND lub PRESIDENT które niestety jest już droższe. Doradzam radio od ok. 250 zł. Midland które nigdy mnie nie zawiodło . Cena presidenta to koszt od ok 400.
Jeżeli chodzi o antene to długośc nie ma takiego znaczenia jak ampery i zamontowany nadajnik . można kupić dłuugaśną antenę nic nie wartą , albo krótką i dobrą . Jeśli chodzi o parametry to dobze by było jak by miała 1000A , antena ma zasięg ok. 10 km. bez żadnych zakłoceń . można kupić 400A ale spodziewaj się że dalej jak na ok do 5 km. potem trzaski i dziwne zakłócenia. osobiście mam magnetycznego bata 1.4 m 1000a MIDLAND którego w każdej chwili można sciągnąć i schować do środka . Koszt anteny to ok . 200zł (dobrej) tej tańszej ok 100.
Koszt zestrojenia i montażu w 3city to 150 zł. FACHOWO ZE NIE WIDAĆ ZADNYCH KABLI _ ZOBACZ MOJE FOTKI
Pamiętaj że jeśli będzie to stała antenkA to żeby nie montowali koło anteny z radia samochodowego .Jeśli masz z przodu bo nie pamiętam to antena cb powinna być zamontowana z tyłu ( ale fachowcy powinni o tym wiedzieć)
jak coś to pytaj ............................
do usłyszenia na kanale 19 ( ogólnopolski kanał wywoławczy)