Wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza moim zdaniem, kto co już robił, jak był użytkowany, jakaś historia wypadkowa. ja za swojego 2002 4.0 a teraz LPG, dałem naprawde sporo jak na inne ceny. Wiem, że mam zrobiony górny rozrząd, nowy olej w skrzyni i silniku. Jedyne co mam zrobić to uszczelke pod deklem zaworów bo ktoś ją uszkodził przy zakładaniu i czasem kapnie na kolektor i czuc olejem
Ale to w tym miesiącu będzie zrobione, uszczelki czekaja ale czasu nie ma... Najlepiej kupic nowy
Ale.... z doświadczenia wiem, ze potrafia jezdzic od servisu do servisu... Także kupno auta jakiejkolwiek marki i obojetnie ile ma lat jest loteria, na ktora mozemy miec wplyw patrzac na czynniki podane na poczatku. Zalezałbym popatrzec na spasowanie elementów, mastyki w bagażniku pod wykładziną, na podszybiu pod plastkiem czy sa oryginalne, Pozdejmowac uszczelki drzwi i zobaczec czy nie mial wstawianej cwiartki poprzez przejechacnie palcem po krawedziach, na ktorych trzymaja sie uszczelki ( wiem bo sam takiego znalazlem szukajac mojego ). Kupuj takiego na jakiego Cie stać, ja jestem bardzo zadowolony z mojego, skrzynia stara Fordowska, wiec nie wymagaj cudów jak w DSG, ale czuc, jesli cos jest nie tak z automatem. Popatrz na wycieki, dobrze wysluchaj zawieszenia czy gdzies stuka, sprawdz czy nie sciaga jesli ma opd. powietrza w kolach. Po sprawdzeniu tego wszystkiego popatrz czy wszystko działa, wycieraczki, fotele, klima. jesli cos by nie działało to moze być problem z elektroniką i ktos sie pozbywa bo nie ma dobrego warsztatu albo glowy by to naprawic normalnym kosztem
Bardzo duzo uzywek na allegro, ja przepustnice z czujnikiem kupilem za 30-35zł wiec smieszne pieniadze
Działa 2 mies bez problemu. kolega do volvo v40 dawal 130 za uzywke... Więc sam widzisz. Ja osobiscie pokombinuje z uzywanymi wachaczami jak mi beda siadaly. Pojade do rozbitka z niskim przebiegiem i kupie wszystkie na raz jesli beda ok. Albo tuleje będe dopasowywał od innych aut. Ryzyk fizyk
Można regenerować. Tanie auto to nie jest, nie ma co sie oszukiwac. Ale tez nie ma co sie ich bac, niezaleznie czy to przedlift czy polift. polidty maja ładniejszy srodek i lepsze zawieszenie niestety
Moje jest takie jak łódz, ale miałem kiedys Lincolna Town Cara, wiec sie przyzwyczailem