Jagmarket > Znalezione na allegro, ebay itp.
Jaguar XJ40 Vanden Plas
Jedrzej:
Ja już się nie wypowiadam...
konik:
Witam,
Panie "gonzo7" dokładnie tak jest - dlatego igły kosztuję 3 razy tyle co standard w dobrym stanie :-super
A skoro już się atmosfera zagęściła to zobaczcie jakie cudo znalazłem http://allegro.pl/jaguar-xjc-v12-i5904888955.html
Takiego to bym se kurka wodna kupił :-K
Może admin będzie łaskawy i nie skasuje tego :-off
skyludwik:
Widziałem to na żywo w ruchu... Nadwyrężyłem mięśnie szyi ;) Pojazd bajka.
Vincent:
Witam
Pragnę wtrącić do dyskusji swoje trzy grosze poruszając temat przebiegów.
Z jednej strony rynek nasz jest zepsuty przez handlarzy, któzy na potęgę cofają liczniki i łatwowiernym bajkożercom wmawiają że ktoś, gdzieś kiedyś kupił to auto, żeby stało i tylko do kościoła jeździło.
Z drugiej jednak strony takie samochody się zdarzają bo w naszym kraju i nie tylko są ludzie gdzie samochód kupowany jest nie tylko jako środek do intensywnej pracy ale często też jako spełnienie marzeń lub potrzeb, które w mniejszym lub większym stopniu realizują później faktycznie jeżdżąc zakupionym samochodem.
Pracując w motoryzacji od 2008 r mam często okazję kupować od pierwszych właścicieli takie perełki a jeszcze więcej ich oglądać bo nie wszystko mogę lub chcę kupić:
Toyota Rav4 trzylatka z przebiegiem 15500 km... my w pół roku dodaliśmy ogromne 1500 km i sprzedaliśmy ją z przebiegiem 17 000 km
Skoda Fabia r 2007 kupiona jako 4 letnia z przebiegiem 14 000 - klient kupił 31 grudnia aby nie płacić wysokiego podatku podatku - następnie przez trzy lata używana przez mojego teścia, który dołożył kolejne 9 500 km a po nim my w ciągu niecałego roku 1500 km i tak w 2015 sprzedaliśmy fabię z przebiegiem 25 000 km
Przesiadliśmy się na jaguara X type z 2006 r z przebiegiem 43 500 i tu w krótkim czasie zrobiliśmy 3000 km uczestnicząc w Spotach i Zlotach tudzież Rajdach :) jak również chcąc go pokazać rodzinie a że mieszkamy w Poznaniu a rodzina po części w Szczecinie po części na Śląsku. Ale już od ostatniego Rajdu Tajemnicami Dolnego Ślaska samochód stoi nie ruszany prawie ....
Od 2012 mam też A8 W12, którym zrobiłem w te trzy i pół roku 13 000 km głównie po to by ją przegonić by się nie zastała...
A jako, że sam na codzień poruszam sięsamochodem służbowym do tego pracuję razem z żoną w jednym miejscu to i u mnie te samochody nie mają długiego ani ciężkiego życia i sprzedaję je szybko i uparcie trzymając cenę są to zazwyczaj najdroższe auta z danego modelu i roku.
Tak więc czasem z osądami dotyczącymi przebiegu trzeba ugryźć się w język :)
A z innej beczki to zużycie wnętrza X-Type 2006 r. po przebiegu 46 500 odpowiada temu w A8 2001 r po przebiegu 216 000 km
konik:
Witam,
Jakość proszę pana jakość materiałów... :- pojęcia
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej