Jagmarket > Znalezione na allegro, ebay itp.

Jaguar XJ40 Vanden Plas

<< < (7/10) > >>

walbor62:
Po 46500km zużycie wnętrza w żadnym, normalnie używanym samochodzie nie powinno być w ogóle zauważalne.

Jedrzej:
i nie jest...

Choina:

--- Cytat: Vincent w Styczeń 23, 2016, 07:20:02 am ---A z innej beczki to zużycie wnętrza X-Type 2006 r. po przebiegu 46 500 odpowiada temu w A8 2001 r po przebiegu 216 000 km

--- Koniec cytatu ---
Nie porównujmy gówna do kaszanki. Porównujesz iksa (odpowiednika Audi A4) do flagowego modelu A8.

konik:
Witam,
"Choina" pojechał Pan teraz ... Ale nie ma co się oszukiwać, że jakość materiałów jest teraz inna (nie będę używać słowa gorsza dyplomatycznie  ;D) i ma się z założenia szybciej skończyć. Nie jestem co prawda szpecjalista (tapicer) ale sam widzę u siebie różnicę w tapicerce pomiędzy swoimi gratami - na korzyść tego starszego o 10 lat. Czuć że to jest inna skóra.

P.S Też uważam że porównywanie topowych modeli danej marki ze standardowymi (nie chcę tu nikogo urazić nigdy nie miałem okazji siedzieć w X-type) to nieporozumienie.

Vincent:
Panowie samochód gdy wyjedzie z salonu i zaczyna być użytkowany to jego elementy zaczynają się zużywać. Tak więc moje określenie zużycia wnętrza po 46 500 km oznacza zestawienie samochodu nowego i używanego.
Pracując na codzień w motoryzacji od blisko już 9 lat widzę na codzień samochody zarówno nowe jak i używane ( te po 10 000 km, 50 000 i więcej).
Tak więc mówienie że zużycie wnętrza po 46 500 km nie powinno być zauważalne to brednie. Zwłaszcza że mówimy o samochodzie (X Type) który wbrew pozorom nie jest wykonany z najwyższej jakości materiałów.
Ja nie piszę o zniszczonym wnętrzu tylko o zużyciu tzn o normalnych śladach użytkowania czyli zagnieceniach skóry, małych rysach po prostu śladach eksploatacji.
Wpływ na stopień zużycia ma też sposób eksploatacji np. czy przebieg powstał w wyniku pononywania długich tras czy wielokrotnego wsiadania i wysiadania na krótkich dystansach. Ma też znaczenie czy i jak ktoś pielęgnuje tapicerkę skórzaną. Ja na ten przykład robię to często i regularnie zarówno w X jak i A8 odkąd są w moich rękach.
Proponuję też przejść się do salonu i obejrzeć samochody nowe na ekspozycji lub testowe szczególną uwagę zaś zwrócić na fotele skórzane. Wsiadanie i wysiadanie odciska swoje piętno i jest to proces nieunikniony nawet w samochodach z bardzo małymi przebiegami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej