Szczerze mówiąc to mając dzisiejsza wiedze na temat Jaguara bałbym się kupić samochód tej marki na polskim rynku (nie z polskiego salonu tylko sprowadzonego przez polskich handlarzy). Nie wiem w jaki sposób nabyłeś tego Jaguara, ale z pewnością sprzedający miał z nim problemy i przed sprzedażą pokasował błędy tak aby na krótka chwile wszystko wyglądało OK i teraz powoli zaczyna wszystko wychodzić. Nie znam się za bardzo na tym, ale to że teraz ze skrzynia nic się nie dzieje nie oznacza, że za jakiś czas się nie zacznie. W tym samochodzie wiele podzespołów się autoadaptuje do nieprawidłowych parametrów i potem samoczynnie zaczyna głupieć bo nie potrafi tego ogarnąć. Ja miałem tak samo z kontrolką silnika, która zaczeła mi się świecić po instalacji LPG. Na początku nic sie nie działo, ale po jakimś czasie to praktycznie nie dało sie jeździć. Stąd moja rada, aby tego nie lekceważyć i jeżeli to mozliwe to dojść co jest przyczyna tych błędów i je wyeliminować. Szkoda, że czasami przyczyną może byc zupełnie coś innego niż podzespół, który sugeruje numer błędu. powodzenia w tej sprawie Ci życzę i oby jak najmniej niemiłych ukrytych niespodzianek w przyszłości