Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Parujace szyby

<< < (6/12) > >>

Choina:
Ja też od czasu pojawienia się tego tematu zacząłem zwracać uwagę na parowanie i u mnie jednak nie występuje to. Pewnie że jak wejdą 3 osoby zmoczone deszczem to para się pojawi, ale w takie dni jak były ostatnio kompletnie nic.

ron.novy:
Wiecee teraz tez jest git. tak jak wspominalem problem jest tylko przy temperaturze bliskiej 0 lub -1 jak jest na dworze wilgoto, mgła itp. ;) auto z salonu z Waszawy serwisowane 8 lat. dwa lata naprawiane poza serwisem jaga. Nie mam pojecia co poprzedni wlasciciel robil z tym autem ale chyba nim nie wjechal do jeziora:D Poczekam troche pojezdze jeszczee jak problem bedzie na tyle powazny to udam sie do mechaniora jakiegos. Moze on cos zaradzi, sprawdzi. To co moglem to posprawdzalem.

pawelek11:
Nie widze sensu w odwiedzinach u mechanika, chyba żeby wydać kase, :-gwizd, z czymś takim ewentualnie blacharz tylko gdzie ty znajdziesz kogoś takiego kto nie tylko umie stukać młotkiem po karoseri... :-cry
Z tego co opisałeś wychodzi że cyrkulacja powietrza w samochodzie "leży" inaczej, masz za szczelne auto :P
Nie potrafie inaczej tego wytłumaczyć, jeżeli na pewno samochód jest suchy w środku,nie wiem jak ci pomóc  :-wstyd

ron.novy:
Jedna rzecz jeszcze jaka zauwazylem to jak jezdzilem na klimie przy dodatnich temp. i auto postalo pare godzin i temperatura spadala do 1-2 stopni to na przedniej szybie zawsze byl taki mokry nalot z wody. Wlaczalem klime odparowanie zajmowalo minute. cos jest gdzies zatkane. tylko potrzebuje jakiegos rysunku cokolwiek gdzie sa jakies kanaly. to kupie nie wiem sprezone powietrze przedmucham odetkam:P cokolwiek

Zamowilem sobie ten pochlaniacz wilgoci na allegro. Zobaczymy czy pomoze.

lysyyy:
A odpływ z wymiennika klimy ciekawe czy nie zatkany...?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej