Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Parujace szyby
ron.novy:
Dzieki za filmiki. Znowu sie ocieplilo padal deszcz i jak klima juz pracuje przy temperaturze dodatniej to jest sucho. Czyli na bank sytuacja powtorzy sie przy temperaturze -1 i w dol ;).
Zrobie testy. Sprawdze pod dywanikami, sprawdze filtr czy jest suchy, sprawdze zapach czy dobrze mi dziala obieg wew/zew.
Mam jeszcze jedno pytanie czy to normalne ze w automatycznej klimie jak ustawia sie temperature to nie zawsze klima sie zalacza na stale. Nabijalem klime 2 miechy temu... wsyzstko sprawdzili odgrzybili wymienili jakies zaworki takie male z uszczelkami wiec niby ok, ale Porownuje sobie z peugeotem mojej dziewczyny ktora ma manualna klime. U niej jest to cykniecie w momencie klikniecia a/c. u mnie jak ustawie np. temperature 20stopni to jest co 2minuty to cykniecie. Czy to jest normalne w automatycznej klimie ze ona zalacza sie w momencie gdy czujnik wykryje temperature inna niz podana na wyswietlaczu i rozlacza jak juz osiagnie ta temperature czy moze klima powinna juz tak ustawic proporcje ciepla/zimna zeby kompresor dzialal na stale i juz tak nie cykal co pare minut? sory za takie pytania ale nie mialem nigdy auta z automatyczna klima:) Caly czas ucze sie Jaga zeby mi dlugo smigal :)
Artek123:
tak, to całkiem normalne że kompresor od klimatyzacji pracuje cyklicznie...
ron.novy:
OK sprawdzilem pod dywanikami sucho. smrod w aucie czuje jak jechalem dzisaij trasa to cos walilo z dworu czyli obieg chyba ok... odkrecilem pokrywe zeby dostac sie do filtra. Filtr suchy i wyglada jak nowy. :) Rece opadaja juz nie wiem gdzie szukac przyczyny ;)
andrew140785:
Kup sobie osuszacz powietrza do samochodu pełno tego na allegro ja używam od dwóch lat odkąd mam X'a na jesień i zimę wymieniam i nie mam problemu z wilgocią w aucie i parowaniem szyb :-super
CiGaR:
Dzisiaj pojechałem X'em z ciekawości, czy zaparują szyby, 4 osoby w aucie bez włączonej klimy, tylko ciepłe powietrze i nic nie parowało, nawet jak stał na stacji podczas tankowania z trzema osobami w środku, również nic nie zaparowało, na początku jedynie jak wszyscy wsiedli, na chwilę zaparowało, ale moment i wszystko zeszło, może masz jakieś kanały zatkane, albo miał jakieś przygody z wodą to co piszesz nie jest całkiem normalne, X jest u mnie od ładnych paru lat i z polskiego salonu, także znam go na wylot, a i jest to benzyna, jeżeli to istotne. Życze jak najszybszego rozwiązania problemu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej