Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Parujace szyby

(1/12) > >>

ron.novy:
No i zaczelo sie! Zrobilo sie zimno, duzo wilgoci, popadal snieg a w aucie mgla... :/

jak daje defog to spoko wentylacja chodzi na maxa przednia szyba ok boczne zaparowane tyl ok bo dziala tam ogrzewanie....
zmniejsze troche nawiew i znowu mleko...

tlustego nalotu na szybach nie mam, dywaniki suche... raczej nagrzewnica ok nic nie cieknie
wymieniony filr mam na nowy gdy we wrzesniu odgrzybialem i nabijalem klimatyzacje.

szyby paruja na klimie nawet...

Zastanawia mnie obieg w aucie... w poprzednim samochodzie czulem roznice gdy wlaczalem obieg wew i zew
Przy zewnetrznym dmuchalo sobie normlanie a przy przelaczeniu na wewnetrzny przy tych samych ustawieniach wentylacji strumien powietrza byl wiekszy i glosniejszy...

dodano

mialem podobny efekt na dodanich temperaturach bez wylaczonej klimy. zauwazylem ze przy tej temperaturze nie zalacza sie klimatyzacja wiec nie osusza sie powietrze w kabinie... wczoraj przy +3 wszystko bylo ok klima osuszala. Czy jak temperatura spada ponizej zera to sprezarka nie pracuje? nie slysze charakterystycznego zalaczania sie klimy... Nie wiem co zrobic.... boczne szyby mleko... jedynie przednia jakotako... nie da sie tak jezdzic

tutaj nie czuje roznicy jak wciskam obieg wew czy zew. Czy to moze byc przyczyna ze zacial mi sie obieg wewnetrzny? Jak to sprawdzic? i ile kosztuje naprawa tego? Prosze o pomoc bo tak sie nie da jezdzic... :/

BlackV6:
Poniżej zera nie powinna się załączyć , miałem tak w każdym aucie z klimą i w Jagu także ;) 

ron.novy:
czyli wsyzstko jasne bo klima nie osusza powietrza i w kabinie parowka jak miesiac temu bez klimy jak testowalem wieczorem w deszczu to tez mialem parowke a jak wlaczalem klime to bylo git... a powiedz mi jak wciskasz obieg wewnetrzny to slychac jakas roznice w strumieniu powietrza bo u mnie nie slychac...moze byc tak ze cos tam sie zacielo?

Artek123:
kolego co do mocnego parowania szyb w aucie to zaczął bym od sprawdzenia albo nawet odrazu od wymiany filtra kabinowego... może gdzieś naleciało liści albo innego syfu i jest zapchany...  sprawdzałeś???
Niedawno w eS-ce mi się tak przytrafiło jak wysiadł mi elektrozawór od ogrzewania i nie miałem nadmuchu ciepłego powietrza że parowały dość mocno mi szyby...

ghrh:
Sprawdź filtr i korek wlewu płynu do spryskiwaczy. U mnie raz taki problem wystąpił jak się kapselek otworzył.
No i może pora na wymianę sprężarki albo chociaż dobicie układu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej