Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Parujace szyby
piotr170169:
G....o prawda, żadne filtry - wymiana nie pomoże, czy myślicie, że każdemu samochodowi (Jaguarowi) z chwilą zakupu trzeba wymienić wszystko? bo poprzedni właściciel nie wymienił?. One(filtry) nie kończą się nagle wraz ze zmianą właściciela, spada ich wydajność. Jaguar(X) paruje i tyle. Miałem, widziałem i szukam następnego. Jeżdżę teraz innym autem ale niestety coś w tych samochodacxh jest takiego, że nie pozwala przestać o nich myślec
Artek123:
--- Cytat: piotr170169 w Październik 27, 2012, 20:55:34 pm --- czy myślicie, że każdemu samochodowi (Jaguarowi) z chwilą zakupu trzeba wymienić wszystko? bo poprzedni właściciel nie wymienił?.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli chodzi o oleje, filtry, paski, płyny itp. to tak właśnie myślę... przecież tak naprawdę nie wiemy jak dbał o auto poprzedni właściciel... a więc moim zdaniem obowiązuje zasada ograniczonego zaufania (jak wymienię to przynajmniej jestem pewien że zostało wymienione i może mi to w przyszłości zaoszczędzić jakichś nieprzyjemności).
--- Cytat: piotr170169 w Październik 27, 2012, 20:55:34 pm ---G....o prawda, żadne filtry - wymiana nie pomoże,
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: piotr170169 w Październik 27, 2012, 20:55:34 pm --- Jaguar(X) paruje i tyle.
--- Koniec cytatu ---
nie wiem jak w X-sie ale u mnie w toledo i mondeo pomogło...
BlackV6:
Hmm nigdy nie miałem problemu z parującymi szybami w moim Iksie , jak zaczynają parować wciskam grzanie przedniej szyby i tyle po chwili czyste są ,
co do wew obiegu nie czuje różnicy w przełączeniu
ron.novy:
klima nabita odgrzybiona filtr wymieniony. wszystko sprawne. robione we wrzesniu. jak odparowujecie swoje jagi? nawiew na maxa i def tylko pomaga jak zmniejszam to znowu mgla byla. jedynie przednia czysta i pol bocznych przednich. z tylu mgla:) pytalem o ten przelacznik obiegu bo jak wciskam to to nic nie zmienia w sile nadmuchu. w poprzednim aucie z manualna klima jak dalem nawiew wew to wialo troche mocniej:) a parowanie takie jak to kojarze z pierwszego auta bez klimy jak mialem obieg wew zepsuly i zacial sie na zamknietym obiegu:)
dodano
niecierpie zimy bo wsyzstko zawsze sie kaszani. odkad go mam wsszystko chodzi pieknie zrobilo sie zimno to mgla w aucie a dzisiaj jeszcze mi nie chcial odpalic przy -2stopniach. zamiast rozrruchu to glosne metaliczne wycie jakby sie rozrusznik zle bendiksem zalaczyl. 3 proby i dupa dopiero jak robie z p na n i n na p odpalam i chodzi. jaja jakies no i ta mgla.:P a tak lubie swojego kota a on mi takie psikusy robi...dopiero co powymienialem wszystko a juz czuje kolejna wizyte w serwisie :(
jarkrzy1:
Jak poczytasz na forum zobaczysz, że nie jesteś odosobniony. X-parują- z różną intensywnością.
Ja na chwilę otwieram szyby, włączam na max wentylacje, ze moment przechodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej