Iksa dla żony kupiłem od I właściciela z Niemiec z przebiegiem 71.000km. Plany są że zostanie na dłużej i założyłem mu LPG u filara. Motor 3.0 w manualu. Średnio na benzynie nie spalił więcej niż 11litrów. Zazwyczaj 10,5-10,7 wychodziło. LPG jest założone od 3 tygodni i jedyne co mogę powiedzieć to spalanie w trasie na wakacje. 3 osoby, bagażnik na full i jeszcze na kanapie, prędkość raczej 100-130km w porywach nawet 200 i spalanie z całej trasy wyszło 12,06 litra. W mieście tak naprawdę jeszcze nie sprawdzałem ponieważ nie obyło się bez regulacji. A podczas regulacji albo samochód chodził z 15-20 minut na jałowym, to jakieś przygazówki itp. Ale mimo tych rzeczy na 42 litrach gazu wyszło mi 297km to wychodzi koło 14/100. W 2004 roku wraz z I liftem zaszło klika zmian, w silniku również. Od poniedziałku mam zrobiony przelew i teraz dopiero zobaczymy.
To też jest pierwszy mój samochód na lpg i dopiero co się uczymy. Niby butla ma pojemność 50 litrów, wchodzi w nią 42, a ostatnio zatankowałem 44, a wczoraj niecałe 40. W obu przypadkach tankowałem jak zabrakło gazu w butli.