Dziękuje za odpowiedzi.
Dzwoniłem na telefon podany w ofercie, jak się okazało to salon Suzuki, podali mi numer bezpośrednio do właściciela, a okazał się nim bardzo przyjazny Pan, jak się okazało po późniejszym sprawdzeniu w internecie doktor prawa. Jest on właścicielem tego auta od nowości, auto jest bezwypadkowe, kilka lat temu miało malowaną część zderzaka po jakimś parkingowym przytarciu. Auto ma 2 prawie nowe komplety opon z felgami (letnie 18'', zimowe 17''), po gwarancji serwisowane było przez jakiś czas w Jaguarze, później z powodu cen i dużej odległości od autoryzowanego serwisu w jakimś lokalnym zakładzie. Co do samego właściciela wydaje się być wiarygodny, samochód sprzedaje gdyż gdy jechał z problemem skrzyni do serwisu nastąpiła awaria silnika i wtedy zadecydował, że kupi nowy samochód zamiast naprawiać XK. Skrzynia biegów jest zacięta na 3 biegu, silnik jest uszkodzony (facet ma mi dokładnie napisać maila dokładnie co jest zepsute, gdyż nie umiał powiedzieć tego po angielsku). Jeśli będzie to coś poważniejszego to definitywnie odpuszczam, błędnie mnie tutaj oceniacie, nie jestem żadnym druciarzem ani fanem 5-letnich Passatów w TDI, co to mają "prawdziwe" przebiegi 80 tys. km. Co do pieniędzy to na auto chciałbym przeznaczyć do około 40 tys. zł.