Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Rozważania nad kupnem Jaguara X-type
gural8813:
spoko przejze jeszcze raz. Juz chyba wszystkie posty przeczytałem hehe:) a 2.1 to jest silnik forda? Bo juz sam sie zamieszałem
Sebastian X:
--- Cytat: gural8813 w Maj 30, 2012, 11:48:18 am ---2.1 to jest silnik forda? Bo juz sam sie zamieszałem
--- Koniec cytatu ---
Tak, zmodyfikowany Ford Duratec
gural8813:
Nikt nie chce sprzedać swojego kota??:)
Choina:
5 godzin spędzonych na forum to zdecydowanie za mało, żeby podjąć decyzję o kupnie auta.
Czytaj, czytaj i jeszcze raz czytaj. Przeglądaj temat po temacie i wyciągaj wnioski.
Większość co kupiła X-Type'a do 20kPLNów w pierwszym roku miała spory wydatek. I to wydatek rzędu połowy wartości auta.
Ja jak rozglądałem za autem dla żony to celowałem właśnie w 2.0D lub 2.1v6. Diesel odpadł po pierwszej przejażdżce, a z 2.1 zrezygnowałem jak zobaczyłem dużo ogłoszeń z padniętym motorem. Nie dosyć że mało sprzedano aut z tym motorem to jeszcze tyle uszkodzonych.
gural8813:
Nie powiedziałem ze chce wydac 20k. tylko tak myslalem ok 28k. Może tak w skrócie ktoś podpowie co może się zepsuć w silniku 2.1 Nie ukrywam ze chciałbym zamonotować lpg. Przeczytałem juz bardzo duzo postów ale nie widze jakos bardzo aktywnych uzytkowników 2.1 może sie wypowiedza Ci którzy uzytkują 2.1 V6:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej