Moi drodzy koledzy i koleżanki. 
Jestem  zagorzałym fanem samochodów  m-ki  LANCIA oraz lubię  silniki  V6. Miałem Lancie, kilka  lat w klubie  Lancii itd.
Szukałem  jakieś maszyny  V6 i  spośród Lancii Thesis,  Alfy 166, Rovera 75 ostatecznie  Saab 9.3  pozostało na Lancii i Jaguarze. Z uwagi na  to  że  Lancia  mechanicznie  i   elektronicznie  jest  samochodem  o  znacznym  stopniu  skomplikowania wybór  padł  na Jaguara.
Szukałem  z  pół  roku, az trafiłem, że   w  moim mieście  prezes  jednej  z  firm  sprzedaje Jaga.   Krótka wizyta służbowa  u niego i  Jaguar od stycznia 2011r. jest  u mnie  (zapraszam do  działu  "Galeria". )
Ale dlaczego ten temat stworzyłem? hmm, proszę  o  zrozumienie,  ale  kilka dni temu mój znajomy kupił Lancie Thesis 3.2 V6. Pojeździłem, popatrzyłem  i   miłość  wróciła, przeskoczyła rozsądek jakim jest X-type. X jest lepszy  w  każdym  calu   poza   wnętrzem i  nietuzinkowym wyglądem Thesis. 
Bardzo  Was proszę  o radę  co  robić,  żona dała mi  "wolną" rękę. Ona ma swoja Alfę. I teraz  tak  czy próbować 
sprzedać jaguara i  w  tej  cenie  kupić  Lancie, może  zamiana  Lancia  - Jaguar. Co  robić?   
 Samochodem  jeżdżę  tylko   5 tys  km  rocznie ( ok. 10 tys.  na  dwa),  Jaguar jest dla  mnie  autem reprezentacyjnym, ot  dostojnie  lubię  gdzieś  pojechać.   
Bardzo proszę  mnie  wyleczyć  lub uleczyć. 
Jeśli  wątek jest nie  w tym miejscu  co trzeba  proszę o przeniesienie.  
Dzieki Wam za pomoc ...