Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type 2.2 d pomocnicza pompa paliwa nawaliła

<< < (2/4) > >>

piluim:
Niestety bezpieczniki są OK.
A na schematach nie doszedłem, który to przekaźnik a nawet jeśli bym doszedł to go nie sprawdzę, chyba że jest domowy sposób.
Ponadto jeśli na grubych przewodach nie mam prądu po zapłonie to może jednak przekaźnik a jeśli na ostro po podłączeniu prostownika pompa nie reaguje to może oba tematy i pompa i przekaźnik..
Wracam do punktu wyjścia i pytań 1,2 i 3
pomocy!

RedOctober:
Po włączeniu zapłonu na bezpieczniku pojawia ci się zasilanie??
Tak jak pisałem wcześniej masz rozwalone te gniazda od wężyków i cała pompa wraz z czujnikiem jest do wymiany.

piluim:
Niestety nie na bezpieczniku brak zasilania! Dziękuję koledze RedOctober.
Reasumując, jeszcze raz sprawdziłem napięcie na kablach i na cienkich przewodach pojawia się napięcie ok 11V a na grubych nie. Dwa grube to pierwszy i ostatni, a dwa wewnętrzne są cienkie.
Bezpiecznik F17 20A jest OK. Pompka po przyłożeniu napiecia z prostownika bezpośrednio do wtyczki milczy.
Czyli i przekaźnik i pompka moga być walnięte.
Czy ktoś wie który to przekaźnik? Oraz czy ktoś umie odpowiedzieć odnośnie moich pierwszych 3 pytań?

zadek07:
Te dwa cienkie zapewne sa od plywaka. Przekaznik pompy w benzynie jest jest pod tylna kanapa, mniej wiecej za fotelem pasazera, moze i dieslu jest w tym samym miejscu

piluim:

--- Cytat: zadek07 w Luty 06, 2012, 06:23:02 am ---Te dwa cienkie zapewne sa od plywaka. Przekaznik pompy w benzynie jest jest pod tylna kanapa, mniej wiecej za fotelem pasazera, moze i dieslu jest w tym samym miejscu

--- Koniec cytatu ---
niestety w moim modelu wiązka od pompy zakręca w lewo w stronę kierowcy aby zniknąć przy drzwiach pod boczkiem oparcia tylnej kanapy. Jest tam kilka nie zajętych gniazd pod wtyczki i tylko sensor airbaga a sterownika pompy nie odnalazłem.
Co do poprzednich postów małe sprostowanie na bezpieczniku mam jednak napięcie, o 11 w nocy człowiek nie myśli racjonalnie ponowiłem próbę dziś po pracy i stwierdziłem, że napięcie jest.
Prąd zanika po drodze od skrzynki bezpieczników do wtyczki pompy. (czyli gdzieś na poszukiwanym przekaźniku)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej