Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type 2.2 d pomocnicza pompa paliwa nawaliła

<< < (4/4)

piluim:

--- Cytat: RedOctober w Luty 07, 2012, 15:26:02 pm ---Jeśli masz dostęp do niego od góry (spod kanapy) to można też odkręcić nakrętkę i wyjąć czujnik.

--- Koniec cytatu ---
Próbowałem i za Chiny nie wyjmę bo nakretka jestr za duża a pomiędzy bakiem i blachą nie ma miejsca żeby sją przesunąć i zrobić dostęp dla wyjęcia reszty z baku.

RedOctober:
To niewiem co tam nagrzebane że nie chce ci wyjść. Spróbuj jeszcze jednego manewru, a mianowicie naciśnij na czujnik aby został dociśnięty do gniazda w zbiorniku i wtedy spróbuj wyjąć nakrętkę. Czasami trzeba się nagimnastykować aby je wyjąć (czyli jak to mówią nic na siłe tylko młotkiem)

piluim:

--- Cytat: RedOctober w Luty 07, 2012, 16:25:42 pm ---To niewiem co tam nagrzebane że nie chce ci wyjść. Spróbuj jeszcze jednego manewru, a mianowicie naciśnij na czujnik aby został dociśnięty do gniazda w zbiorniku i wtedy spróbuj wyjąć nakrętkę. Czasami trzeba się nagimnastykować aby je wyjąć (czyli jak to mówią nic na siłe tylko młotkiem)

--- Koniec cytatu ---
Niestety gimnastyka nie pomogłą i co gorsze tego przekaźnika też nie znalazłem,
dolączam miejsca zdjęcia gdzie owy przekaźnik powinien byc ale u mnie go tam niema a kable zakręcają i wędrują pod progiem dzrzwi do przodu. są tam jedynie wtyczki/gniazda wiązek tak jak na zdjęciach poniżej.

piluim:
No i problem się rozwiązał.
Dla potomnych informuję:
2006 2.2 nie posiada elektrycznej pompki w baku mimo 4 przewodów na wtyczce, pompa wysokiego ciśnienia wytwarza podciśnienie i spełnia rolę pompki zasysając paliwo z baku. Nie ma pompki to i przekaźnika pod kanapą. Jak się wymienia filtr paliwa może być potrzebne przepchnięcie paliwa przez przewody pompując powietrze do baku i wytwarzając podciśnienie.
Kotek znowu mruczy. :-V

RedOctober:
Do odpowietrzenia filtra paliwa gdy nie ma elektrycznej służy specjalna pompka ręczna (taka gruszka na przewodzie paliwowym przed filtrem).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej