Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type 2.2 d pomocnicza pompa paliwa nawaliła

(1/4) > >>

piluim:
Panowie,
nawaliła na 90% pomocnicza pompa paliwa, ta pod tylną kanapą w zbiorniku.
Wtyczka ma 4 kable 2 grube i 2 cienkie, na cienkich po przekręceniu zapłonu pojawia sie napięcie na grubych nie. (czy to OK?) Ponadto przy próbe demontażu przewodów uszkodziłem szybkozłączki (te żeńskie czerwone i białe). Okazało się, że przed wyjęciem pompki z baku należy opuścić zbiornik paliwa. (niestety :-cry)
kilka pytań do znawców tematu:
1.Czy pompa zamiennik do forda  2.2 TDCI bosch 0 580 464 096 podejdzie?
2. Czy biała pokrywa okrągłą do której przychodzi wtyczka i przewody na szybkozłączkach czerwonej i białej od 2.0 TDCI ford mondeo MK3 lub 2.2 TDCI podejdzie?
3. jakieś porady jak rozwiązać problem uszkodzenia gniazd szybkozłączek i ww pompy?
zdjęcie pokrywy z widocznymi uszkodzeniami gniazd szybkozłączek:

a przykładowa MK3 2.2 TDCi z allegro tutaj http://allegro.pl/ford-mondeo-mk3-2-0-tdci-o6r-pompa-paliwa-i2052424381.html
niestety wtyczka ma tylko 2 przewody a ja mam 4.

RedOctober:
To co na alledrogo jest pokazane to jest tylko czujnik poziomu paliwa. Gdyby była pompa to by były dwa grube przewody dodatkowo. Jeśli podczas włączenia zapłonu nie masz zasilania na tych grubych przewodach to znaczy że brak jest zasilania pompy. Tak więc pewnie pompe masz sprawną a tylko padł ci bezpiecznik lub sterowanie pompą.

Ale po tym co jest na twoim foto to i tak masz już pompe do wymiany.

piluim:
Zapomniałem dodać, że po przyłożeniu w miejscu grubych przewodów pnapięcia z prostownika pompa ani dudu.
A wie kolega może, który bezpiecznik za to odpowiada?

RedOctober:
funkcja SZUKAJ i znajdziesz coś takiego:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,15106.0.html

piluim:
Moje głupie pytanie oczywiście, że nawet zanim kolega odpisał tam byłem po zrobieniu "szukaj" bo już mam buty na nogach i z laptopem pod pacha na klatce schodowej odpisuję zaraz dam znać co z bezpiecznikiem,

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej