Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

x-type 2.2 d pomocnicza pompa paliwa nawaliła

<< < (3/4) > >>

zadek07:
Przekaznik jest jakby to ujac, za miejscem kierowcy pod kanapa mniej wiecej na srdoku tego miejsca pod blacha, przykrecony na 2 srubki. Przypuszczam ze dieslu tez tam bedzie

piluim:
Ale jestem upierdliwy....
Panowie,
właśnie rozmawiałem z serwisantem Forda (wiem  :- pojecia Jaguar to nie Ford :- pojecia) i miły i profesjonalny Pan powiedział mi, że Ford nie stosuje pomocniczych pomp od 2003 roku i tą rolą spełnia pompa wysokiego ciśnienia. Czy możliwe, żeby w Jaguarze było tak samo i moja pompka w baku to tylko smok zasysający a nie pompka wspomagająca?
Jeśli tak to bez kręcenia rozrusznikiem pompa będzie milczeć a moje wcześniejsze doświadczenia typu czy po zapłonie pojawia się prąd na kostce były na nic.
proszę o podpowiedź.

RedOctober:
Musiałbyś wymontować swoją i sprawdzić czy jest tam dodatkowa pompa elektryczna. Możliwe że ktoś wsadził tam nowy czujnik poziomu z pompą i przez nią masz problem z zasysaniem paliwa. Stawia ona opór dla przepływającego paliwa.

piluim:

--- Cytat: RedOctober w Luty 07, 2012, 11:00:41 am ---Musiałbyś wymontować swoją i sprawdzić czy jest tam dodatkowa pompa elektryczna. Możliwe że ktoś wsadził tam nowy czujnik poziomu z pompą i przez nią masz problem z zasysaniem paliwa. Stawia ona opór dla przepływającego paliwa.

--- Koniec cytatu ---
No i tu jest problem, żeby wyjąć swoją muszę odkręcić bak a jest pełny pomijając problem z dostępem bez kanału.

RedOctober:
Jeśli masz dostęp do niego od góry (spod kanapy) to można też odkręcić nakrętkę i wyjąć czujnik.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej