Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
X- type vs. XJ
jaguarek:
Wiesz to dużo zależy od tego jaką kto trase ma na myśli,ja nie wyobrażam sobie przejechania 800 kilometrów nieprzekraczając 90 km/h nie zdążył bym przed zmęczeniem,bo przy takiej prędkości średnia nie wyniosła by nawet 40km/h gdyż autostrady mam tylko 300 kilometrów,nie jestem osobą która pędzi na oślep bez celu,ale pomimo tego piorytety w życiu łatwo stracić nawet gdy jedziesz 40 kilometrów na godzine bo wypadku nigdy nie przewidzisz,wracając do tematu to proponował bym ci cobi zatrzymać x-type i dokupić choćby xj40(niejest tak ładny jak X308,ale wozi się zupełnie podobnie,tylko żeby była inna kierownica bo dziwnie się trzyma takie duże cienkie koło)a wtedy sam się przekonasz jaka jest różnica między xj a x-type ja ci powiem że ogromna to tak jak między żoną a kochanką.Lecz kochanki sobie nie szukaj bo to zgubne piorytety.
jazabek wac³aw:
--- Cytat: cobi w Styczeń 16, 2012, 16:21:09 pm ---
Na koniec moja skromna osoba prosi o trzymanie się tematu :-off
:-thank
--- Koniec cytatu ---
cobi, zadaj konkretne pytanie bo mogę Ci odpowiedzieć, mam xj X308 i raz jechałem jako pasażer w X-type.
Jeśli chcesz więcej miejsca to koniecznie szukaj LWB i nie jest to auto do codziennej jazdy, ale to tylko moje zdanie.
cobi:
Powiem tak. Troszkę zmieniły się moje plany i X-type zostaje u mnie z przeznaczeniem do pracy (taxi).
Z jednej strony żle bo xj będzie musiał poczekać z drugiej dobrze bo jeśli już kupie xj to będzie to auto raczej na weekendy.
Konkretne pytanie? Hm im więcej podpowiedzi tym lepiej.
Na co zwracać uwagę przy ewentualnym kupnie?
Jakie są najczęstsze usterki?
Gdzie patrzeć co szukac w aucie?
Szukac lepiej w pl czy za granicą?
Trochę to potrwa zanim cokolwiek kupię ale myśle że temat przyda się nie tylko mnie.
A tak na marginesie ostatnio znalazłem parking gdzie stoją dwa egzemplarze xjs. Jeden jest w dziwnej wersji,ma spoilery i dokładki progów ale wszystko wydaje się orginalne.
Drugi za to taki zwykły ale stan poprostu piękny. Oba auta niestety są anglikami.Warto się w to pchać i przerabiac? Ktoś ma o tym jakieś pojęcie?
Choina:
--- Cytat: cobi w Styczeń 16, 2012, 19:17:44 pm ---Na co zwracać uwagę przy ewentualnym kupnie?
Jakie są najczęstsze usterki?
Gdzie patrzeć co szukac w aucie?
Szukac lepiej w pl czy za granicą?
--- Koniec cytatu ---
Odpowiedź na te pytania znajdziesz czytając dział poświęcony XJotom. Takich tematów było dużo.
pablo21:
Jeśli będziesz szukał modelu ze zdjęcia, które przedstawiłeś na 1 stronie (x308) to szukaj wersji 4.0 różnicy w spalaniu w porównaniu z 3.2 nie ma prawie w ogóle. Na papierze różnica w koniach i ponad 100 Nm więcej na rzecz 4.0 . Moim zdaniem powinieneś się bardziej kierować, historią auta, serwisów, niż przebiegiem. :-V
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej