Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
X- type vs. XJ
cobi:
Zastanawiam się nad sprzedażą mojego iksa 2.0d i kupnem XJ.
Interesowało by mnie coś takiego:
Mam kilka pytań.
Czy jest sens zmiany 2.0d na 3.2? Jak z kosztami utrzymania auta?
Jakie są ceny części? Jak z ich ostępnościa?
Czy utrzymanie XJ jest duzo droższe niż iksa?
Muszę rozpatrzyć wszystkie za i przeciw ponieważ muszę przeliczyć czy będzie mnie stać na utrzymanie takiego auta.
Dodam że chętnie zagazowałbym benzyniaka. Jak te auta jeżdza na gazie?
I najwazniejsze- będe miał w sumie jakieś niecałę 30 tyś- może 27-28 czy jest realne kupić za taką kwotę auto w bdb stanie?
slavek:
Ja mam xj40 z silnikiem 3,2 w gazie sekwencji ( poprzedni właściciel założył)
żeby był jakiś demon przyspieszenia to bym nie powiedział ale jeśli trzeba wyprzedzić to podłoga i moc jest. pali średnio 20 litrów gazu choć w większości to ja śmigam na benzynie. Nie wiem jak koszty utrzymania nowszych wersji ale tu tragedii nie ma. Choć nie długo jestem jego właścicielem to jest kochany.
Yoohas:
Trudne pytanie zadałeś :)
2.0d czy 3.2 benzyna :)
Kolega nawiązał do xj40 3.2 Tylko, że 3.2 V8 i stare, niezniszczalne 3.2 R6 to subtelna różnica :-chyt
Jeżdżę Daimlerem xj40 i większość rzeczy robię sam. Wtedy koszty są niższe niż utrzymanie VW Passata :) :) poza benzyną.
Ale chyba przy przesiadce z X-type 2.0d na XJ 3.2 powinieneś przygotować się na koszty x 3.
No i w XJ będzie okrutnie mało miejsca (bagażnik + tylna kanapa).
cobi:
Hmmmm. A mi właśnie chodzi o miejsce bo x okazał się......za ciasny i ma mały bagażnik :-gwizd
Yoohas:
No to pudło :)
Bagażnik symboliczny w XJ. Jeszcze w XJ40 był głęboki, ale po przełożeniu koła zapasowego pod podłogę w x300 i x308 bagażnika nie ma już w ogóle :)
Pozostaje Ci:
X-type Estate
XF :)
New XJ :) :) :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej