Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
Problem z kotem
zadek07:
Sprawdzic raczej ciezko, malo kto sie na tym zna i odpowiedni sprzet. Przeprogramowac napewno sie da, ale jesli bedzie to zrobione niefachowo moga sie pozniej cuda dziac, samochod bedzie gasnal, nie bedzie chcial odpalic itp itd i nie wiem czy koszt przeprogramowania nie bedzie wiekszy jak kupno uzywanego zestawu.
ciamajda:
Witam
Mam pytanko, z tego co wyczytałem zmieniasz różne rzeczy, przez chwilę jest dobrze, a później lipa.
Kolego sympatyczny, możesz sprawdzić coś takiego
Uruchom silnik i posłuchaj z tyłu wydechu.
Zrób parę kilometrów i jak znowu straci moc i zapali się kontrolka-wyjdz i posłuchaj znowu wydech-czy czasem dziwnie nie gwizda
Jak coś zadzwoń 511 644 445
miki151993:
Dobra jak sprawdzę co i jak to napiszę albo zadzwonię. Bo z przełożeniem całego zestawu to są problemy nie znajdę raczej kogoś kto byłby tak łaskawy aby udostępnić cały taki zestaw i jeszcze jak to piszecie musi się zgadzać silnik oraz skrzynia a zestawu nie kupie bo nie jestem pewien że to to a kasę wywalę.
zadek07:
Jedz na komputer, inaczej to wrozenie z fusow
miki151993:
Ale jeśli jest to faktycznie sterownik silnika to mechanik na podstawie danych z komputera czy coś w tym stylu będzie mógł wskazać że usterka jest w module? Jak wcześniej pisali moduł jest ciężko sprawdzić mało kto ma specjalistyczny sprzęt.
A więc czy mechanik coś tu pomoże czy trzeba będzie walić do serwisu jaga (tylko słyszałem że oni ładnie kasują za usługi :o)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej