Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
swiatla dzienne w x-type
sztandi7:
Ja u siebie montowałem kierunkowskazy/światła dzienne LED z modułem DRL. Zero jakiejkolwiek przeróbki, wkłada się żarówki w miejsce kierunkowskazów (o ile są białe) i podpina moduł.
Są to bardzo mocne białe LED-y, w momencie gdy załączasz kierunkowskaz, jeden LED gaśnie i zaczyna migać na pomarańczowo. Po wyłączeniu kierunku po około 1-2 sek. zapala się znowu biały LED. Wygląda to tak jak w obecnie stosowanych autach. Koszt zestawu około 150zł i trochę umiejętności zabawy z prądem. Oczywiście w zestawie są też rezystory. Mogę wrzucić fotkę dla zainteresowanych.
mateusz1807:
Jak z legalnością takiego rozwiązania? Wolałbym się nie zdziwić przy przeglądzie....
milun:
Wrzuc jakis filmik i poka ten zestaw w necie...
sztandi7:
Dwa lata z rzędu przechodzę przegląd bez problemu. Zestaw kupiony w profesjonalnym sklepie z oświetleniem, nie różniący się niczym od zwykłych kierunkowskazów LED czy świateł dziennych. Ta sama filozofia. Zresztą dopuszczenie do ruchu chyba też mają, choć nie interesowałem się tym nawet, bo byłem pewien, że nikt się nie doczepi. Bo i nie mają czego.
sztandi7:
Krótki filmik na szybko:
https://youtu.be/XkyuvS-6x6k
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej