Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
swiatla dzienne w x-type
pablo:
zamontowałem sobie swiatla dzienne w zderzak i srednio mi sie to podoba
czy ktos z was montowal swiatla dzienne i ma jakies pomysly ?
montaż w miejsce halogenów odpada - chce je zostawić
montaż swiateł w reflektor także odpada
sprawa byłaby znacznie prostsza gdyby w przednim zderzaku były kratki tak jak w wielu autach ....
jedna rzecz która mi sie udala to wykorzystanie wbudowanego czujnika zmierzchu
montaż instalacji jest banalnie prosty ,( standardowy) a przelączajac na automat wszystko dzieje się samo , a mianowicie odpalam auto swieca sie dzienne , w trakcie jazdy gdy zapada zmierzch automatem swiatla przełączają sie na mijania - bardzo wygodne
:-tylko
strawinski:
no to fajnie to rozwiązałeś.
może pokaż zdjęcie jak je zamontowałeś? auto to wygląda?
pablo:
foto auta pstrykne jutro jak nie zapomne w ciagu dnia :) jak wspomnialem nie bardzo mi sie podoba efekt koncowy , zamontowalbym je inaczej ale nie mam pomyslu ....
niestety kształt zderzaka tez nie daje zbyt wielu mozliwosci by dobrac inne swiatla do montażu , a przepisy nieco blokują inwencje twórczą
co do instalki : wraz z kompletem swiatel musi byc dolaczony automatyczny wył swiatel dziennych , reszta to pestka , 3 kable
1 masa
2 podlaczyc pod swiatlo pozycyjne
3 w bezpieczniki obojętnie ktory kabel byle byl w nim prąd po przekreceniu kluczyka
reszta dzieje sie juz automatycznie :)
zadek07:
Napisze ci tak. Nie ma lepszego miejsca jak zastapic halogeny. Niestety ale jak chcesz zeby to dobrze wygladalo to jest jedyne sensowne rozwiaznie w innym miejscu to wogole nie pasuje i wyglada jak z d..y. Wiem bo sam to przerabialem i mialem dylemat czy zostawic halogeny czy nie. Przez rok czasu uzytkowania auta nie mialbym nawet okazji wlaczyc tych halogenow, a zreszta powiedzmy sobie szczerze ze halogeny w x-typie sa tak male ze te swiatlo ktore daja niewiele pomaga w doswietleniu drogi. A pozatym wiem z doswiadczenia bo montowalem juz rozne dzienne i te wszystkie plaskie swiatla dzienne swieca o wiele gorzej od tych okraglych. Te okragle dzienne widac dobrze nawet w bardzo sloneczne dni, czego nie moge powiedziec o plaskich nawet markowych swiatlach. Moje dzienne
BlackV6:
Ja z uwagi na xenony nie używałem halogenów a i tak były w opłakanym stanie ,zadek podrzucił pomysł i podłączył mi te światła ładnie wygląda i ładnie świeci :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej