Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
swiatla dzienne w x-type
luko_j:
Jak się uprze diagnosta to na pewno się zdziwisz bo homologacji to to nie ma. Na aliex takie dzienne w kierunki są po ok 15$. U Ciebie kolego to wygląda bardzo fajnie ale widziałem w innych autach i strasznie badziewnie to wyglądało.
sztandi7:
--- Cytat: luko_j w Marzec 18, 2019, 21:06:48 pm ---Jak się uprze diagnosta to na pewno się zdziwisz bo homologacji to to nie ma. Na aliex takie dzienne w kierunki są po ok 15$. U Ciebie kolego to wygląda bardzo fajnie ale widziałem w innych autach i strasznie badziewnie to wyglądało.
--- Koniec cytatu ---
Póki co nikt nawet nie zauważył, że cokolwiek było wymieniane bo barwa i natężenie świateł jest jak w innych fabrycznie montowanych zestawach (mając na względzie inne droższe pojazdy, w których fabrycznie te LED-y dają tak po oczach, że masakra) oraz to, że wizualnie brak jakichkolwiek modyfikacji w aucie i wszystko zostaje w oryginale.
Co do reszty - kwestia dobrych żarówek, a takie ciężko znaleźć... Bawiłem się dwoma podobnymi zestawami i pomarańcz był strasznie mdły i słaby. Na ten akurat trafiłem przez przypadek, a jak mi padną to zamiast szukać nowych kupię ponownie cały zestaw, biorąc pod uwagę, że ten mam już prawie 1,5 roku a ten sklep jest u mnie w mieście.
MicGin:
Diagnosta się na razie nie przyczepił ale przyczepić się może rzeczoznawca przy szacowaniu szkody i z pieniążków od sprawcy nie zobaczymy lub sami będziemy musieli naprawić własne i cudze auto jeśli sprawca będzie cwany. Biegły sądowy też może mieć sporo do powiedzenia i część winy, pomimo okoliczności, może spaść na nas. A to tylko przypadki kiedy teoretycznie nie ma naszej winy w zdarzeniu. Gorzej się robi kiedy to my będziemy sprawcą. Nie montuje się niczego co nie ma homologacji.
mateusz1807:
@MicGin Właśnie tego się najbardziej obawiam, nigdy nie wiadomo co się wydarzy i nie chciałbym sobie kłopotów narobić przez taką głupotę jak żarówki.
@sztandi7 wstawiłbyś dokładną nazwę/model tego modułu, chciałbym zobaczyć jak to wygląda i ile kosztuje.
To działa tak jak standardowe dzienne? Zapalają się razem ze stacyjką, jak zapalasz światła mijania to one gasną i działają tylko jako kierunkowskazy?
sztandi7:
Miałem szkodę we wrześniu i diagnosta słowem się nie odezwał, bo światała są tak zrobione i ustawione, że wyglądają na oryginał i myślę, że nawet niektórzy właściciele X-Typów by tego nie zauważyli. Nikt Wam nie każe tego kupować i montować. Pokazałem tylko jedna z opcji. Poza tym troche chyba za bardzo liczycie na super umiejętności i chęci Naszych rzeczoznawców.
Światła zapalają się razem ze stacyjką i gasną około 2-3 sekundy po zgaszeniu silnika, żeby nie wysiadac po ciemku np. z garażu. Pracują tylko na pozycji 0. Zapalenie każdej kolejnej gasi światła dzienne i wtedy pracują tylko kierunki. Poszukam pudełka z numerem modelu i wyślę Ci na Pw jak znajdę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej