Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
LPG w wersji USA
pawelslowiakowski:
miesiąc temu zakładałem w Krk - polecam na Zbożowej alfa gaz (wszyscy taksówkarze tam zakładają).
Jak przyjechałem, to właśnie wyjeżdżał identyczny X ze nowo założoną inst, więc panowie byli "na świeżo".
Przelew jest konieczny, ale to nie problem - instalacja BRC butla 90L, koszt 4800 zł.
Problemów zero
Pozdrawiam, P.
BlackV6:
Wtrące 3 słowa :) wychodzę z założenia iż każdy ma prawo na wybór paliwa czy to diesel czy benzyna czy tez gaz ,ale nie potrafię zrozumieć jednej rzeczy ,wiedząc że występują problemy z gazem w iksie po co do niego na siłę zakładać gaz ?czy koszt wizyt ,napraw czy straconych nerwów nie będzie równy koszta benzyny ? jak dla mnie iks i tak nie dużo pali ,po zrobieniu wszystkiego spokojnie 9l/100 w cyklu mieszanym jest jak dla mnie do przyjęcia
domino:
NIestety do Krakowa troszke mi nie po drodze :D chyba ze by zrobic wycieczke pod tyt. "przyjemne z pozytecznym.. ;)
a co do zasadnosci zakladania lpg do auta... mysle ze to jednak zalezy od tego kto ile i gdzie jezdzi.... przy 20tys km rocznie i jezdzie 90% po miescie i zalozeniu ze sie bedzie jezdzic autem dluzej niz rok to sie moim zdaniem jednak oplaca.. ;)
A PROPOS przelewu, przytaczam postnt. podonego prpoblemu z lpg w Volvo XC90:
--- Cytuj ---Temat czujnika ciśnienia benzyny na listwie wtryskowej rozwiązany. Należy zrobić odpowiednią instalację przelewową, która będzie utrzymywała praktycznie idealnie takie samo ciśnienie paliwa na listwie podczas pracy na LPG, jak podczas pracy na benzynie. Instalatorzy, którzy montowali moją instalację zrobili przelew z otworu diagnostycznego listwy wtryskowej poprzez regulowany zawór połączony z manometrem do baku. Jednak ten patent nie zdawał egzaminu, wahania ciśnienia były zbyt duże co kończyło się kontrolką Check Engine. Do tego doszła usterka tego układu, która powodowała, że czasami rano na zimnym silniku nie mogłem odpalić samochodu na benzynie, bo cały czas paliwo przelewało się do baku. Zwykle dopiero za czwartym razem palił normalnie. Pewnie elektrozawór nie działał prawidłowo. Zdesperowany dalej szukałem rozwiązania. Pojechałem do Bolęcin do Pana Damiana, autora tego wątku. On zasugerował mi, że rozwiązaniem jest montaż emulatora, który będzie podawał odpowiedni stały ustawiony sygnał do komputera (odpowiadający konkretnemu ciśnieniu na listwie wtryskowej). Stwierdził, że mechaniczny układ nie jest w stanie tak wysterować ciśnienie, żeby komputer nie wykrył błędu. Dodatkowo należy zrobić układ kasowania pamięci komputera benzynowego (przy każdym przekręceniu kluczyka), bo i tak Check Engine się zapali- pomimo emulatora. To również nie było rozwiązaniem problemu. Informacji na temat problemu szukałem również na forum volvo.auto.com.pl, tam kolega zarko5 polecił mi zakład TOMGAZ Jacek Tomanek (www.tomanek-gaz.pl/) pod Tomaszowem Mazowieckim. Panowie z tego zakładu rozpracowali temat i zrobili już kilka V8. Zainstalowali odpowiedni system przelewowy (w okolicy baku, bez ingerencji w listwę wtryskową i bez kasowania błędów), który praktycznie idealnie utrzymuje ciśnienie paliwa na listwie podczas pracy na LPG. Mam interfejs OBDII i sprawdzam czasami ciśnienie. I muszę stwierdzić, że podczas pracy na benzynie i na LPG jest zawsze 480±3 kPa. Nie chcę robić tutaj reklamy, ale Ci instalatorzy poradzili sobie z moim problemem. Jestem z miasta oddalonego o ponad 200 km od Tomaszowa Mazowieckiego, ale warto było pokonać ten dystans. Także, jeśli ktoś będzie się zmagał z czujnikiem ciśnienia benzyny na listwie wtryskowej podczas pracy na LPG to zdecydowanie polecam ten zakład. Dodatkowo uruchomienie trybu korekt mieszanki wynikających z komunikacji komputera gazowego po OBD raz na zawsze wyleczyło mój samochód z kontrolki Check Engine podczas pracy na LPG (co nie jest konieczne, jeśli są dobrze ustawione mapy-ale zatankowanie złej jakości gazu... :D ).
--- Koniec cytatu ---
TOSIEK:
Ja nawet nie myślałem o założeniu instalacji gazowej, nie chcę mieć problemów z tym związanych, a spalanie X-Type jest dla mnie do przyjęcia, nie potępiam tych co zakładają instalacje lpg, ale dla mnie to mija się z celem. (To jest moja opinia)
BlackV6:
Tosiek to pojechałeś ja chciałem być bardziej delikatny :) każdy ma mnóstwo argumentów za ( diesel,gaz ,benzyna) teamt ogolnie rzeka ale nie na ten post bo kogutki w paruje i po banie nam da heheh sorry za :-off :-off
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej