Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)
LPG w wersji USA
ktr:
Powyżej opisałem receptę na sukces. Żaden emulator nie będzie działał, jest tam opisane dlaczego. A kasownik błędów OBDII to w slangu LPG maniaków druciarstwo i omijać z daleka. Wtedy nie rozwiązujesz problemu tylko go maskujesz, a w dodatku jeśli coś innego zacznie się dziać w aucie to nawet nie będziesz miał szansy się o tym dowiedzieć, bo będziesz miał przecież kasowane błędy. Nie polecam takiego rozwiązania.
filar12:
Wszyscy wiemy że kasownik to mega druciarstwo!!
KTR zabierz się za przelew jestem ciekaw.
Na szczęście u mnie w s-typie wystarczył zwykły emulator ciśnienia paliwa firmy AC do tego zwłoczny wyłącznik pompy Pb i mam spokój w błędach mam tylko obwód pompy ale to od wyłącznika.
Osobnym tematem jest u nas "mapowanie" instalacji lpg mapki z programów dzięki nadzorowi ciśnienia paliwa na listwie Pb można co najwyżej miedzy bajki wkładamy wszystko trzeba ręcznie ustawiać.
bodi:
druciarstwo czy nie to wierzcie mi, że wolę to niż te problemy które miałem wcześniej z jazdą na benzynie
to szarpanie i jakieś stuki chyba na wale to mnie już o mdłości przyprawiało i bałem się, że coś w końcu nie wytrzyma i się posypie
wolę już to co mam teraz
ktr:
Części potrzebne do wykonania przelewu / powrotu będą w piątek, więc najwcześniej zrobi się to w weekend, albo w przyszłym tygodniu. Dam znać. Mam nadzieję, że zda egzamin bo jest to przecież recepta na sukces:) Oby tak było.
domino:
I jak z tym przelewem poszlo?
Wlasnie mam zamiar zakladac instalacje gazowa do Jaga i ciekawy jestem czy to rzeczywoscie jedyna opcja... (wyglada na to ze tak :D )
A tak przy okazji czy ktos z was moze polecic jakiego gaziarza (najlepiej takiego ktory bedzie kumal czacze z tym przelewem :D)
w Warszawie lub okoilicach....?
pozdro
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej