Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

LPG w wersji USA

(1/10) > >>

domino:
Witam,

auto kupione (2003 2.5 automat szary czarna skora bez DSC) - wersja USA...

Z tego co wiem sa problemy z instalkacja lpg w ersji amerykanskiej z powodu 2 czujnikow cisnienia paliwa...
Czy ktos z Was ma lpg w "amerykanie" i rozwiazal ten problem.....?

pozdr
Dominik

bodi:
ja myślałem, że będzie u mnie bez problemów i zapłaciłem za instalkę prawie 5tys żeby tylko było bez problemów i niestety chyba się zaczynają po ok. 3 miesiącach od instalacji
wcześniej kilka dni po instalacji LPG na krótko raz mi się zapalił check
a potem zaczął mi Jag gasnąć na benzynie w ciągu 2-4minut po uruchomieniu z zimnego silnika
a teraz już nawet czasami mam jakąś nierówną pracę i przymulanie
te obajwy jak narazie są tylko w ciągu pierwszysch 10-ciu minut po rozruchu zimnego auta  (np. po nocy)
ale obawiam się, że to będzie coraz bardziej postępować

wczoraj pojeździłem ok. 60 km na benzynie i miałem nadzieję, że check mi się wyłączy (że komputer się przystosuje do odczytów z benzyny czy coś w tym rodzaju), ale nic takiego się nie stało i check się dalej pali

Ja mam BRC Sequent Plug & Drive i system Flash Lube
Chyba jest to najlepsze rozwiązanie z tego co się orientuję, ale też nie działa w 100% poprawnie

Gdybym miał auto które pali 8l/100km to napewno nie bawiłbym się w instalowanie LPG, bo jak widać więcej z tym problemów niż korzyści, ale przy dwukrotnie wyższym spalaniu to praktycznie nie mam żadnego wyboru

Czasami się zastanawiam czy nie powinienem sobie kupić jakiegoś japończyka np. Hondy Civic i byłby problem z głowy
no ale czasu się już nie cofnie
w i innych sprawach również
a szkoda....

domino:
hmm.... no przykro slyszec ale problem nie polega chyba na samym typie instalacji, moze byc nawet "najlepsza" ale na braku odpowiednio dzialajacego emulatora....

jestem pewien ale czy ktos juz probopwal zastrosowac DWA, jako ze sa dw czujniki w wersji amerykanskiej?
czy w ogole nie ma takiej mozliwisci?

Czy jedyne wyjscie to przelew ( nie biore w ogole pod uwage badziewia typu kasowanie obd)....?
i jaie sa ew. wady tego rozwiazania.....?

domino:
jeszcze jedno przyszlo mi do glowy... ;) a czy jest mozliwosc przelozenia ecu od wersji europejskiej i odlaczenia tego dodatkowego czujnika....? :D

ghrh:
Mam w zakładkach takiego linka:
http://jaguarclubpoland.net/forum/index.php/topic,14441.0.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej