Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z odpaleniem na benzynie

<< < (3/5) > >>

predator:
Witam Ciebie Filar 12 dawno tu nie zaglądałem ale dziękuje tobie za odpowiedź w sprawie pompy paliwa.
Co do gazu, czytałem post że gościu niema emulatora i pokazywał zdjęcia. ten mój gazownik tez przerobił coś w tym stylu: że paliwo powraca z powrotem do zbiornika ty coś mu doradzałeś aby jednak podłączył emulator , bo zajedzie silnik. O co tu chodzi z tym emulatorem bo ja też tego emulatora nie posiadam( a wiem że miałem zamontowany )po jakiś usprawnieniach gazownik powiedział mi że nie trzeba emulatora . Autko jednak jeździ bez problemów.
Ja pochodzę z małopolski (Oświęcim)

filar12:
Witam cię.
Ja po prostu jestem przeciwnikiem dorabiania dodatkowych elementów do instalacji pb,pamiętajmy że zawsze jest to ingerencja w konstrukcję pojazdu i na wszystko musisz mieć homologację jak się przyczepi np. likwidator w ubezpieczeniu.
Aby paliwo wracało do baku musiał dojść dodatkowy przewód zawór oraz zostać wprowadzony do baku ten przewód.

A można wyłączyć pompę oraz podać z emulatora odpowiednią wartość sygnału.

pozdrawiam

pryjom:
tylko że wyłączenie pompy może być przyczyna zapieczenia się wtrysków dlatego większość ludzi zakładających gaz odradza odłaczanie pomp paliwowych... szkoda że nikt nie potrafi mi pomóc w moich rozterkach z kotem :(

filar12:
A co to ma czyścić wtryski??
Chodzi o to że to jest zagrożeniem, nie ma ciągłości mocy w momencie załączania pompy pb zanim dobije prawidłowe ciśnienie pracy pb.

Podczas pracy na lpg wtryski nie działają nie otwierają się chyba że jest błąd montażu i działają pb wraz z lpg.

pozdrawiam

zadek07:
Ale wtdy auto by mialo kopa :) pewnie z 300km i jakie spalanie by bylo :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej