Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z odpaleniem na benzynie

(1/5) > >>

predator:
Pytanie mam do ekspertów, zamontowałem do swojego X-type gaz , wszystko chodziło bez problemu prze jakieś dwa miesiące. Teraz jak kociak postoi całą noc w garażu  to odpala - przechodzi na gaz i nic się nie dzieje sprawa jest taka że jak się zatrzymam to kociak już nie chce odpalić(tzn. kręci rozruszniki i nie zapala). Zawiozłem go do gazownika i powiedziałem mu cały problem, ale on twierdzi że to nie od instalacji gazowej (dziwne bo nawet awaryjnie nie może zapalić na gazie ???)   Czy może komuś się takie coś przytrafiło ??? bo ci od gazu już myślą  :-K5 dni i nie bardzo wiedzą co mu dolega może jakieś pomysły podsuniecie.  

zadek07:
Czy zamontowali emulator pompy paliwa? Bo wnioskuje po twoim opisie ze tutaj jest winowajca. Objawy bez emulatora sa takie ze auto na gazie chodzi dobrze, ale na benzynie gasnie lub wogole nie chce jechac

Maru$:
czujnik hella inaczej czujnik położenia wału przrabiałem ten temat w 3 samochodach i za każdym razem pomogło obstawiam czujnik na 90% to jest to :-V

predator:
Dziękuje za podpowiedz własnie się dzisiaj wybieram do magików zobaczę co powiedzą . Co do emulatora wiem że tam jest,ale mówi mi ze musi wymienić emulator na jakiś programowalny???

filar12:
Piszcie jak wiecie ale mu nie mieszajcie!!
Emulator ciśnienia paliwa listwy wtryskowej!! potem kolej na pompę paliwa.
Jest taki myk ze mogą puszczać wtryski gazowe i zalewa go przy odpalaniu ile ta instalka ma przelatane??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej