Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z odpaleniem na benzynie

<< < (2/5) > >>

predator:
Witam ta instalacja ma dopiero dwa miesiące i dopiero po dwóch miesiącach zaczoł fiksować , byłem dzisiaj u gazowników i na 100% powiedzieli ze nie jest to związane z czujnikiem położenia wału .ale dalej nie wiedzą co mu dolega cały czas mówią mi że coś jest z pompą ???
Emulator posiadam.ale powiedzieli że on nie pasuje i musi być programowalny (czy jest taki emulator???)

filar12:
Emulator ciśnienia z AC ma w sobie potencjometr nim regulujesz napięcie i odczytujesz na skanerze OBD jaką wartość ciśnienia podaje do kompa pb.

predator:
witam dzisiaj odebrałem kociaka od mechanika ten problem co opisywałem ( filar12)   miął racje to problem z pompą paliwa, jak się okazało ktoś już wymieniał pompę ale okazało się że była za słaba więc wymieniłem na Bosha.
Teraz kolej na gazowników bo zaś mi wymontowali emulator, ponoć ma byś programowalny bo tamten coś nie wydalał do końce sam nie wiem o co chodzi ???
filar12     :-thank

filar12:
Spoko ale pompa raczej powinna być dobra jak działał ale bez emulatora ciśnienia pokopie ci się cały motor z głupot odczytu parametrów paliwa.
Powiedz gazownikowi aby założył ci zwłoczny wyłącznik pompy pb aby nie wariowało podczas jazdy na lpg i koniecznie emulator!!
Z jakich okolic jesteś??

pryjom:
witam chciałebym się dołączyć i prosić o pomoc poneważ także mam problem z odpaleniem auta tylko że u mnie nie chce palić na zimnym silniku np po całej nocy i jak temperatura jet w okolicach 10 stopni im wyzsza temperatura tym lepiej,auto generalnie odpala tylko podczas próby odpalania ma cieżko się wkręcic na obroty i np dodanie gazu pomaga mam 3 litrowy silnik benzynowy za pomoc dziękuje i pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej