Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Problem z odpaleniem na benzynie

<< < (4/5) > >>

predator:
Filar 12 a czy to jest jakiś błąd bo gazownik powiedział, że wymontował emulator i ja takiego  nie posiadam. Czy jest  on potrzebny bo jak na razie nie zauważyłem
żadnego problemu .Jeśli go nie mam to chciałbym się upewnić bo za emulator zapłaciłem a kasy mi nie wrócił ??? .

pryjom:
ale też są chłodzone niejako przez paliwo i nie dochodzi do spiekania sie elemętów wtryskiwacza

filar12:

--- Cytat: pryjom w Maj 27, 2011, 15:14:35 pm ---ale też są chłodzone niejako przez paliwo i nie dochodzi do spiekania sie elemętów wtryskiwacza

--- Koniec cytatu ---

W naszych wynalazkach jak się ma chłodzić wtryskiwacz pb jeśli nie ma powrotu do baku z listwy paliwowej tak jak w 90% aut??Tera fiat w nowych silnikach tez stosuje takie rozwiązanie
Jak w tym przypadku nastąpi wymiana cieczy?

pozdrawiam

pryjom:
przyznaje racje pomyślałem jak już wysłałem o tym że paliwo i tak nie przepływa... a mam pytanie czy da się dojsci do pompy paliwa poprzez otwór pod kanapa tylną??bo patrzyłem tam ale jest tylko kostka i przewód paliwowy a żeby dojsć to chyba by trzeba było przesunąć bak w którąś strone albo ściagac całkowicie bak w dół może ktoś wie??

zadek07:
Trzeba calkowicie sciagnac bak zeby cokolwiek kombinowac

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej