Dział Techniczny > XJ X350, X358 (2003-2009)
Pytanie o X350 w wersji z klekotem ;-)
Michal_C:
Nie wiem, czy Audi lub BMW sa bardziej zaawansowane. Maja po prostu inna charakterystyke. Jaguar to komfort, BMW to frajda z agresywnej jazdy. Technologia bardzo podobna, zastosowanie inne;) Nie zrozum mnie zle, nie kloce sie z Toba. Ale moje podejscie jest takie: czujesz cos do tej marki, wyboru z silnikami nie masz zbytnio, model juz wybrales, nie potrzeba Ci kogos innego bys podjal decyzje. Ryzyko zawsze bedzie, kilka osob, ktore sie wypowiedza na roznych forach tez nie przedstawi realnych statystyk - psuje sie czy nie. Uwierz mi, przejedziesz sie raz, i do niczego innego nie wsiadziesz pozniej. A nawet jak cos trzeba bedzie naprawic, to i tak dzien pozniej banan na twarz wroci;)
Hekatonpsychos:
--- Cytuj ---Nie wiem, czy Audi lub BMW sa bardziej zaawansowane
--- Koniec cytatu ---
Zdecydowanie - wystarczy sprawdzić wyposażenie seryjne i dodatkowe. Pytanie, czy cała ta elektronika, wszystkie usprawniacze, bajery są niezbędne do jazdy. Owszem, człowiek przyzwyczaja się do gadżetów, ale z drugiej strony, im mniej takich zabawek, tym mniejsza szansa na wizytę z którąś w warsztacie.
--- Cytuj ---Jaguar to komfort, BMW to frajda z agresywnej jazdy
--- Koniec cytatu ---
Przy czym poprzedni model BMW 7 oferuje dużo więcej miejsca w kabinie niż Jaguar X350. Z wykorzystaniem przestrzeni panowie z Jaguara są na bakier z rzeczywistością ;)
andyzpl:
Z tą alternatywą w postaci pojazdów produkcji naszych zachodnich sasiadów chodziło mi o to że są to konstrukcje trochę bardziej przemyślane i dopracowane - a przez to chyba i trochę mniej awaryjne (chociaż kontrowersyjne BMW 7 było z tym mooooocno na bakier) ;-)
Wydaje mi się że Niemcy po prostu bardziej kierują się inżynierską dokładnościa, rzetelnością, a u Anglików trochę z tym na bakier (przykład - w moim obecnym angliku pompa ABSu jest tak umieszczona że zajmuje sporo miejsca w przednim bagazniku. Jakby ją umieścić gdziekolwiek indziej, weszłaby jeszcze jedna torba ;-), druga sprawa elementy klimatyzacji które trochę zabierają miejsca pasażerowi na nogi ;-) - ot trzeba było gdzieś wrzucić to wrzucili ale nikt się nie przejał tym, aby to miało coś wspólnego z ergonomią.
Ale to Panowie tematy poboczne, nie mające zwiazku z przedmiotem mojego maila.
Zastanawiam się m.in. nad XJ bo mi się po prostu podoba. Nie znam zbyt dobrze modelu, a przed wydaniem całkiem niezłej sumki jaką muszę przygotować na jego zakup i związaniu sie z autem na długie lata chce poznać wszystkie możliwe za i przeciw, aby jak najmniej być zaskoczonym ;-)
Do tej pory Jaguara znam głównie z obiegowych opinii i z widzenia - a to jak wiadomo dość skrzywiony obraz.
Trochę więc siętutaj porozglądam i pewnie nie raz będę zadawał różne, może nawet głupie pytania - za co z góry przepraszam ;-)
Czy da się gdzieś dostać serwisówkę do tego tego modelu ? Musze też poszukać gdzieś w necie katalogów, wersji wyposażenia itd. Sprawdzić czy da się domowym sposobem przy użyciu OBDII zrobić podstawową diagnostykę (chociaż tutaj już znalazłem stosowny wątek na forum, pozostaje mi go zgłębić). Rozeznać ceny przeglądów i dowiedzieć się o tym co najczęściej pada i w jakich to jest cenach i czy da się to naprawić poza ASO.
No i wreszcie dorwać gdzieś XJ na test drive (najlepiej oczywiście w dieslu) - a jako że to model już tylko z drugiej reki, nie będzie to taki proste, więc największa szansa będzie pewnie za zachodnią granicą.
A przede wszystkim, zaznajomić się trochę z życiem klubu i podjechać na jakiś spot/zlot aby poczuć klimat i atmosferę :)
Michal_C:
Do czego zmierzasz Hekatonpsychos? Ze powinien sobie andy kupic BMW 7? ;)
Nie przygladalem sie dokladnie roznicom w wyposazeniu BMW Audi i Jaguara, ale czy przecietny czlowiek bedzie w stanie to wszystko zauwazyc/wykorzystac?
Faktycznie, miejsce w srodku mogloby byc lepiej wykorzystane, ale u mnie jest go i tak bardzo duzo (przy wzroscie 194cm), a to stary model - o wiele mniejszy od x350.
Mi sie niemieckie limuzyny wydaja juz oklepane bardzo. Wygladaja tez jak pudla na buty. Jedyna alternatywa dla mego XJ to Merc CLS :-super
Andy, nic wiecej Ci nie powiem, sam musisz pozbierac potrzebne info. Ale trzymam kciuki, wpadaj na forum, i nie boj sie zadawac glupich pytan. Kazdy z nas przez to kiedys przechodzil:) :-tylko
magic:
--- Cytat: Hekatonpsychos w Styczeń 10, 2011, 09:14:09 am ---
--- Cytuj ---Nie wiem, czy Audi lub BMW sa bardziej zaawansowane
--- Koniec cytatu ---
Zdecydowanie
--- Koniec cytatu ---
Ciekawe :-chyt. Gdzie jescze Audi może jakoś dorównać Jaguarowi konstrukcją aluminiową (co nie zmienia faktu, że Jaguar wyprzedza Audi zawieszeniem) to BMW jest sporo w tyle. A wyposażenie? Nie wiem czym się różni wyposażenie BMW, Audi czy Jaguara, ale dla mnie nowoczesna konstrukcja ma być zbudowana w oparciu o nowoczesne technologie, a nie na jakimś dodatkowym bajerze w wyposażeniu dodatkowym czy standardowym.
P.S. A tak przy okazji motto przewodnie firmy Jaguar z tego co pamiętam było zawsze dawać więcej (wyposażenie) niż konkurencja za mniej. I coś w tym jednak jest popatrz sobie na stare XJ40 i poszukaj modeli bez skóry w manualu itp, itd. Nie będzie łatwo takie modele znaleźć, tak jak nie łatwo będzie znaleźć stare BMW 7 czy Mercedesy S wyposażone tak jak XJ40.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej