Dział Techniczny > X-TYPE (2001-2010)

Cylinder Misfire (X-Type 2.5 2001) - klekocze na początku na mrozie

<< < (6/13) > >>

ktr:
Być może masz rację.
Czytałem też kiedyś Twojego posta, że miałeś w tym samochodzie rok temu podobne problemy i pomogło (?) wymiana świec i jednej cewki. Jak widać po roku i malutkim przebiegu wymieniłem w nim ponownie świece + malowanie cewek, ale nie pomogło. Twoje świece miały czarne łby.

Poranne problemy po odpaleniu mają miejsce, gdy auto pracuje jeszcze na benzynie, bo silnik jest zimny więc się jeszcze nie przełączył.

-> P1316: Komputer sterujący układem wtrysku - kody usterki zapamiętane (opis gdy skaner działa w trybie ogólnym) / Misfire rate above limit (opis gdy skaner działa w trybie szczegółowym - Jaguar).

-> Błędy zamrożone: P0003: Obwód sterowania regulatora ilości paliwa niska wartość.

piotr170169:
Cewka którą wymieniłem miała uszkodzenie widoczne gołym okiem, miała lekko pogięty plastik obudowy (nadtopiona ?), natomiast świece które zostały zastąpione nowymi wyglądały bardzo dobrze. Zrobiłem tę wymianę żeby mieć czyste sumienie. Na początku wyjeździłem chyba dwa zbiorniki gazu i faktycznie były problemy podobne do Twoich, dlatego byłem u gazownika regulować mapy gazu włącznie z wymianą wszystkich filtrów. Potem już bez eksperymentów z gazem, na wiosnę wymiana świec i dopiero późnym latem kłopot "DSC system fault" i przy okazji prawie całkowita wymiana tylnego zawieszenia w Altamirze.
Dziwne jest jednak, że przy nowiutkich świecach rano nim trzęsie. Nie ma przecież możliwości ręcznego sterowania pracą silnika na linii benzyna - gaz.

ktr:
Dziś mechanik wymienił mi czujnik temp. płynu chłodniczego, ponieważ wpadł na pomysł, że to on może być winny tym problemom (klekotanie rano, nagłe rzekome grzanie się na trasie). Zauważył, że stary czujnik, który był wkręcony jest nie od tego modelu, bo ma inną wtyczkę, a żeby dało się ją założyć to ktoś dorobił kabelkiem inną wtyczkę i tę właśnie podczepił do czujnika.

Wkręciliśmy nowy czyjnik i podłączyliśmy właściwą wtyczkę - na razie auto zachowuje się normalnie zarówno na benzynie, jak i na gazie. Zobaczymy, czy rano, po mroźnej nocy odpali i będzie chodzić ładnie, czy bez zmian.

Pytanie: czy po wymianie tego czujnika trzeba regulować cokolwiek w instalacji? To jest czujnik 2 pinowy, który chyba daje informację o temperaturze, ale też jaką dać dawkę paliwa?

ktr:
Dziś inny warsztat postawił diagnozę: walnięty czujnik obrotów wałka rozrządu (inaczej czujnik pozycji wałka) od głowicy cylindrów 2, 4, 6.

Pytanie: który to czujnik, bo tam są dwa - jeden na górze i jeden z boku, nie wiadomo który jest od której głowicy, a ja potrzebuję od głowicy cylindrów 2, 4, 6.

Czy ktoś ma może numery tego czujnika? Ile to może kosztować? Czy są jakieś zamienniki, jakich firm? Może coś od Forda?

Tajfunek:
XR853846 http://www.jagspares.co.uk/manners/CarSecView.asp?CarSection=ELE&CarModel=XTYPE&perpage=10

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej