Dział Techniczny > Technika ogólna, Literatura
Spalanie
jazabek wac³aw:
Ja na szczęście już się nauczyłem że auto z dużym silnikiem swoje spalić musi, na początku zwracałem uwagę na spalanie i bardzo mnie bolało każde tankowanie, ale to dlatego że całe życie miałem auta służbowe i paliwo za darmo.
A teraz wiem że pali tyle ile wleje, sprawdzam średnie spalanie bardziej pod kontem stanu technicznego auta.
A moje minimum to 9 l - spokojna jazda na trasie do 25 l zima w mieście, i średnia 13 litrów.
MacAnk:
Poza tym trzeba pamiętać, że w dużym, mocnym motorze zakres spalania dostępny jest pod prawą nogą i tyle.
Skiciu:
A mój klekot do czerwca 2012 do teraz przy dystansie ok 12 tyś KM pokazuje średnie spalanie 6,3l/km ;) Ogólnie nie patrze na spalanie. Choć mam ochotę kupić jakiegoś XJ z dużym silnikiem benzynowym, żebym miał frajdę z jazdy w ciepłe weekendy ale to dopiero na wiosnę ;)
Skiciu:
wczoraj rano pokonałem trasę Konin - Wrocław, Wrocław- Konin ok 400 KM i średnie spalanie wyszło 4,7 L/KM ;) Co prawda ruch prawie zero bo wyjechałem o 6 rano i prędkość nie przekroczyła 90KM/H. Powiem szczerze, że sam byłem zaskoczony spalanie ;) jechało się pięknie - za szybą słoneczko, -12 stopni, śniegu dużo, auto czyste skąpane w promykach słońca, w środku kabiny 24 stopnie, naprawdę magiczne chwilę- kocham takie podróże ;)
cobi:
klekot- średnia 5,7 wychodzi a w xj-ocie tyle samo tylko jeszcze dwójka z przodu :-hehe
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej