Autor Wątek: Miêdzynarodowy Zlot w Niemczech (Bamberg) Fraenkische Schweiz 13.-15.06.2008  (Przeczytany 26763 razy)

zyrcia

• Gość
Odp: Miêdzynarodowy Zlot w Niemczech (Bamberg) Fraenkische Schweiz 13.-15.06.2008
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 18, 2008, 12:39:00 pm »
Tibi,
Zdjêcia super. To teraz musisz trochê nam poopowiadaæ co roboli¶cie, jakieby³y atrakcje i wogóle....Czekamy z niecierpliwo¶ci±.
A wogóle kiedy i gdzie bedziecie na tym Mazurach?

tibi

• Gość
Odp: Miêdzynarodowy Zlot w Niemczech (Bamberg) Fraenkische Schweiz 13.-15.06.2008
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 18, 2008, 13:06:32 pm »
Opowiadania zostawie osobom, co lepiej piszom po polsku (ekipom, co nas odwiedzili)!

18.08. zacziname zwiedzac Polske a od 20. do 27.08. jesteszmy w Mikolaikach. Po tym jedzieme dalej zwiedzac Warszawe i reszte Polsky.

tibi

P.S. Bedzie niespodzianka??? Male spotkanie na Mazurach???  :-*
 :-za
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2008, 13:11:02 pm wysłana przez tibi »

artleks

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:04:06 pm »
Opowiadania zostawie osobom, co lepiej piszom po polsku (ekipom, co nas odwiedzili)!

18.08. zacziname zwiedzac Polske a od 20. do 27.08. jesteszmy w Mikolaikach. Po tym jedzieme dalej zwiedzac Warszawe i reszte Polsky.

tibi

P.S. Bedzie niespodzianka??? Male spotkanie na Mazurach???  :-*
 :-za
ja jestem w Mikolajkach od 9 lipca do 25 lipca - nie stoi jednak na przeszkodzie zebym przyjechal ponownie w sierpniu  ;D ;D ;D

tibi

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 18, 2008, 15:18:38 pm »
Kto mowy, ze konvoi byl powolny?

http://youtube.com/watch?v=vacwgVJjWjY

Offline walec

• Forumowicz Daimler
Odp: Miêdzynarodowy Zlot w Niemczech (Bamberg) Fraenkische Schweiz 13.-15.06.200
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 18, 2008, 19:59:59 pm »
ze te¿ wokó³ Sandomierza nie ma autobahn-y :-thumpdown
'XJR XJ40

la sombra

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 18, 2008, 22:33:49 pm »
Halo, halo,To ja dosta³am zadanie napisania relacji z zlotu w Bambergu i niestety mam lekki poslizg czasowy :-wstyd
Niestety mam mnóstwo pracy (praca mnie kocha >:( i na forum siadam dopiero wieczorem. Ale obiecujê jutro wracam wczesniej i napiszê relacje -a by³o naprawde fajnie  :-tylko
Tibi jako organizator i poliglota, po prostu rewelacyjny  :-za , ma sliczn± córeczke  Marie Lisê i polska ma³zonkê Renatê z Boles³awca.Apel do wszystkich forumowiczów z naszego klubu, musimy spotkac sie w Karlowych Varach -towarzystwo naprawdê super. Ja juz przepad³am, marze o XJS-ie i skiper chyba posiwieje, no bo jako szanujacy sie m±¿ bedzie musia³ spe³nic zachciankê ma³zonki. A tak a poropos w Bambergu ¶wietowalismy 5 rocznice slubu  :-wings, tak, tak, ja chyba jestem ¶wieta, ze tyle wytrzyma³am

qbaty

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 19, 2008, 08:29:58 am »
normalnie wzruszy³em siê ogl±daj±c stado kocurów mkn±ce po krêtych niemieckich dró¿kach...
tibi, szacunek i gratulacje - widaæ, ¿e impreza by³a zorganizowana doskonale  :-R

daniel

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 19, 2008, 09:53:48 am »
Ech... nie ma chyba nic lepszego od takiej jazdy.  :-za :-tylko

xjs

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 19, 2008, 17:17:44 pm »
 ;D

xjs

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 19, 2008, 17:21:31 pm »
No No

xjs

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 19, 2008, 17:24:30 pm »
Niemogê daæ tych zdjêæ których mam sto !!

xjs

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 19, 2008, 17:26:33 pm »
Jako¶ musicie mnie pokierowaæ to je gdzie¶ umieszcze. :-R

Offline walec

• Forumowicz Daimler
Odp: Miêdzynarodowy Zlot w Niemczech (Bamberg) Fraenkische Schweiz 13.-15.06.200
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 19, 2008, 17:54:38 pm »
chodzi Ci o wskazania wskaznika paliwa? ;D
'XJR XJ40

la sombra

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 19, 2008, 19:59:50 pm »
 Zgodnie z wczorajsz± obietnic± wróci³am wczesniej z pracy i juz zabieram sie do pisania relacji ze zlotu BAMBERG 2008.Zdjêæ tez mamy mnóstwo, ale to juz zadanie dla skipera podiesic link do strony.
Wyjazd do  bamberga zaplanowalismy wczesnie rano i by³o nam trochê smutno, ze jedziemy sami, zw³aszcza w kontek¶cie, ¿e nasz kocur ma juz 23 latka sic-³adny wiek i skiper obawia³ siê, ¿e nie bedzie taki dzielny jak sie okaza³.Na szczê¶cie wiedzielismy, ¿e naszym ¶ladem pod±¿a xjs, wiêc jest nadzieja, ¿e ktos nas "pozbiera".
Droga by³a super, pogoda zmienna, raz pada³o raz ¶wieci³o s³onko, po drodze spróbowalismy czy nasz kot ma pe³ne osiagi i uda³o nam siê docisnaæ go do dechy czyli 220. Wyladowali¶my szcze¶liwi ok 18.00 w ma³ej niemieckiej wiosce pod Erlangen.Witali nas niemieccy fani Jaguara :-tylko juz na parkingu hoteliku-pensjonatu zalo¿onego w 1520 roku ! Po wyszorowaniu kotka z kurzu autostrad na pobliskim Aralu, zaleglismy w restauracji w naszym hoteliku.Byli juz organizatorzy Tibi i Lothar oraz Czesi i prawie wszyscy niemieccy uczestnicy zlotu.  :-RRaczylismy siê  niemieckimi kluchami, wurstem i sznyclami , no i oczywi¶cie piwkiem. Bylismy zdumieni, ¿e wszysko naprawde tanie 10-12 euro za jedzenie i picie dla jednej osoby ??? Poszlismy spac troche ztyrani, a w nocy dojecha³ xjs z Milen± i rano w sobotê bylismy juz w komplecie -ca³a polska ekipa.
Po sniadanku prezentacja na parkingu, niektóre modele, po prostu odlot- ja neofitka nigdy czego¶ takiego nie widzia³am, polecam zdjecia. Potem mielismy wyprawe do outletu PUMY :-A i obkupilismy sie w rózne smieszne rzeczy (szlafroki, kurtki etc).
Zgodnie z planem wyruszylismy z niemiecka precyzj± doBamberga odleg³ego o oko³o 50 km -wszystkiego razem by³o 27 jagów.Dostalismy mapy, bilety na autobus i opis trasy oraz sczególowe instrukcje co do wyjazdu-organizacja na sto dwa :-R. Zwiedzanie Bamberga, miasta o korzeniach siegajacych 7 wieku  przerywalismy popijaniem wêdzonego piwa  :o, tamtejszej specjalno¶ci. Mnie osobi¶cie zainteresowa³ fakt, ze patronk± miasta jest ¶wieta Kunegunda, a takie imie planowane by³o dla mnie przez mojego tatusia, kawalarza du¿ej klasy ;D.Niestety mama sie nie zgodzi³a i do dzis jestem Ann± Rozali±. Po 2 godzinnym ogladaniu starych murów, wizerunków Kunegundy i zdjêciu zbiorowym przed katedr±, wyruszylismy z parkingu na 80 km tracê tzw Frankonii szwajcarskiej. Piekne krajobrazy, wzgórza z zamkami, ska³ki polodowcowe i wijace sie wsród ma³ych miasteczek drogi - tak spedzilismy sobotnie popo³udnie. Robilismy  wiele zdjêæ, wiêc moga wszyscy podziwiaæ kawalkadê przepieknych jaguarków wsród zieleni :-yipee. Trochê pob³adzilismy bo nasz forumowicz XJS zamyka³ dach od swojego kabrio i przeoczy³ skret w prawo, a wszyscy za nim :-zly Kiedy siê zorientowali¶my nikt nie wrzeszcza³, wszyscy po kolei zawracali  i wracali potulnie na wyznaczon± trasê.Wieczorem znowu dobre ¿are³ko i rozmowy  miedzynarodowe czesko-s³owacko-niemiecko-polskie. No to koñczê juz , zeby nie zanudzaæ, bo w niedzielê by³ juz tylko powrót do domu przez Norymbergê (ma³e zwiedzanie) W programie zlotu by³ jescze obiad w innej wiosce, ale juz bez nas. Wrócilismy bez przygód, kocur sprawia³ sie wyjatkowo dobrze. Jeszcze raz podziekowania dla organizatorów, szczególnie dla Tibiego-organizacja naprawde na najwy¿sze noty :-10points. A wszyscy, którzy nie pojechali odsy³am do zdjêæ i niech ¿a³uj±- by³o ¶wietnie :-V

ja$

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 19, 2008, 20:56:25 pm »
la sombra----fajnie ze kot wasz sie dobrze sprawowa³  :-10points :-10points--bo kilometrów trochê by³o...i ¿e zaliczyli¶cie Bamberg  :-V :-V-- smutno mi tylko ,¿e nie by³em za Wami :-cry :-cry