Może mi ktoś wytłumaczyć co w nim jest takiego fajnego? Bo ja w nim nic fajnego nie widzę, wygląda jak krzyżówka Kia z Hyundaiem. Rolls Royce zawsze ma swoją chłodnicę, Aston Martin również i wiele marek ma również swoje charakterystyczne cechy. A ten niby Jaguar zerwał ze wszystkim. Jak jedzie X300 to rozpoznam go na drodze z 1000 metrów, a XF nawet nie zauważam bo gubi się w tłumie pospolitych aut, tak samo będzie z tym modelem. Jaguar zatraca swą arystokratyczną duszę, na rzecz plebejskiej produkcji masowej. Wystarczy obejrzeć sobie reklamy na you tube z lat 70. i 80. wtedy Jaguary były reklamowane w otoczeniu zamków i pałaców rodowych i miały w sobie błękitną krew, a teraz zbliżają się do VolksWagena, czyli auta dla ludu.
Oczywiście zgadzam się z tym, iż nowy XJ jest samochodem luxusowym, z klasy premium cars. Ale luksusowy jest też VW Phaeton czy Skoda Superb. Jadnak Jaguar to powinno być coś więcej niż sam luxus. Świat schodzi na psy, skoro Porsche robi auto z silnikiem diesla. Mam nadzieję, że RR nigdy nie pójdzie tą drogą