Temat z marca, ale widzę że nikt nie odpowiedział...
podłącze się do tematu bo mam taki dziwny problem ze zmieniarką i telefonem.
od początku zakupu jaga nie miałem magazynka do zmieniarki ale jakos mi to nie przeszkadzało bardziej denerwowało mnie moje nagłośnienie premium ze wzmacniaczem i dlatego wywaliłem oryginalny wzmacniacz i założyłem wzmacniacz 5+1 i co za tym idzie odłączyłem światłowód idący do oryginalnego wzmacniacza wisi sobie luźno. Brzmienie w aucie jest teraz 10razy lepsze bo doszło jeszcze wygłuszenie drzwi lecz po jakimś czasie zauważyłem, że nie działa mi telefon na denso i teraz nie dawno zakupiłem magazynek do zmieniarki włożyłem do do zmieniarki i w menu serwisowym ustawiłem PHONE i CDC wychodze z menu i denso nadal nie widzi zmieniarki ani telefonu. W bagazniku wszystko podpięte jak należy zmieniarka magazynek wysuwa i odbiera ale denso nie widzi ani zmieniarki ani telefonu. Po zgaszeniu auta w menu serwisowym jak wchodze ponownie to PHONE i CDC są nie zaznaczone i tak za każdym razem, nie wiem gdzie szukać przyczyny, za denso wszystkie kostki i światłowód podpięte...
Światłowody mają to do siebie, że obwód musi być zamknięty. Nie może być żadnych luźno wiszących wtyczek.
Jeżeli wzmacniacz jest wypięty, to masz 2 możliwości.
1. Musisz sobie zorganizować zaślepkę/pętelkę do wtyczki która jest nie używana co pozwoli zamknąć obwód.
2. Musisz usunąć nie używaną wtyczkę z obwodu dzięki czemu sygnał nie będzie szedł "w powietrze".
Cienki śrubokręt lub szpikulec, podważasz zaczepy dwóch wtyczek, rozbierasz je. Wyciągasz jedną z wtyczek oraz światłowód je łączący, resztę spinasz i wszystko śmiga
Nadmiarową wtyczkę z jednym fragmentem światłowodu możesz komuś odsprzedać jako zestaw rozszerzający do innego Jaguara.